Valkusznak is sikerült

Valkusz Máté ott folytatja az A kategóriás amerikai junior teniszversenyen, ahol bő egy hete Meridában abbahagyta: egyesben már a négy között jár, és jó úton halad a tornagyőzelem felé. És ott folytatta – magyar idő szerint – hajnalban, ahol késő este az ugyancsak négy közé jutott Gálfi Dalma abbahagyta.

reb Nemrég a „Le a szombreróval!” címmel közöltünk cikket két magyar fiatal, Valkusz Máté és Piros Zsombor mexikói meneteléséről, de ha az előbbi így folytatja, bizony a westernkalapot is megemelhetjük a tiszteletére.

A legmagasabban jegyzett, a korosztályos világranglistán kilencedik Valkusz a két rangos, mexikói tenisztornát követően bölcsen kihagyta a junior teniszezők egyik legfontosabb megméretését, az Eddie Herrt, hogy aztán a floridai Plantationban a legmagasabb besorolású, A-kategóriás az Orange Bowlon újult erővel zárja az évet.

valkusz_mate_orange_bowl

Valkusz Máté elődöntőnek örülhet Plantationban

Kellett is a tartalék, hiszen az időjárás, nevezetesen az eső alaposan összekuszálta a programot, így csak késve kezdhettek, s gyors egymásutánban két páros és négy egyes meccset kellett játszania.

Megszokott párostársa, a német Louis Wesselt ezúttal nem indult, így Valkusz az oroszos nevű kanadaival, Denis Shapolovval állt össze. Az első körből játék nélkül léptek tovább, viszont a másodikban nagy meccsen (7-6, 3-6, 12-10) kifogott rajtuk az Ergi Kirkin, Alexei Popryn török, ausztrál duó.

Sebaj, hiszen vigasznak ott volt a „szingli”, amelyben Valkusz ellentmondást nem tűrően menetelt. A második helyen rangsorolt magyar előbb 6-4, 6-1-gyel küldte a lelátóra a hazai Gianni Rosst, majd a brazil Felipe Meligeni Ridrigues Alves kapott tőle biciklit ajándékba (6-0, 6-0). Azaz, két összecsapáson egy szett megnyeréséhez szükséges játékot nem tudtak fogni rajta az ellenfelek…

A nyolc közé jutásért a selejtezőből érkező Rudolf Molleker azért megizzasztotta (7-6, 6-3), de a negyeddöntőben az amerikai Sam Riffice ismét nem állította nagy kihívás elé (6-2, 6-2). Ennél nagyobb baj sose legyen, így a rövid időn belül lejátszott sok meccs ellenére a helyzethez képest pihenten eshet neki a fináléért a nála kerek egy nappal fiatalabb görög Sztefanosz Tszitszipasznak.

Gálfi Dalma ugyancsak elődöntőbe jutott Floridában, sikeréről ITT számoltunk be.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS