Vállalható vereséggel indította az Eb-elitkört az U17-es magyar válogatott

A magyar férfi U17-es válogatott a házigazda és címvédő Hollandia ellen kezdte meg az Eb-elitkörös tornát, Uden városában.

I. félidő

A mérkőzés első igazán nagy helyzete máris holland gólt hozott. A Feyenoord játékosa, Jaden Slory a 4. percben vette be a magyar válogatott kapuját, 1-0.

A játékrész első fél órája nagy küzdelem és sok szabálytalanság közepette zajlott, mindkét csapatnak adódtak lehetőségei.

A 35. percben aztán Slory próbálkozott lövéssel, de Pécsi a helyén volt és hárítani tudott. Két perccel később Babadi is próbára tette a magyar hálóőrt, de gól ezúttal sem született.

A félidő lefújása előtt Szélesi Zoltán tanítványainak is volt helyzete. A kispesti Szűcs lőtt kapura, de Kuijsten védett, így 1-0-s holland előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

A második félidő első negyed órája nem hozott sok helyzetet, a 62. percben aztán Rijkhoff lövése ment el nem sokkal a magyar kapu mellett.

A 71. percben Babadi beadását követően ismételten Slory került helyzetbe, ezúttal azonban nem hibázott, így megszerezte saját maga és csapat második gólját, 2-0.

A 2-0-s előnyt követően Pécsinek többször is közbe kellett avatkozni, hogy ne növekedjen a hollandok előnye.

A mérkőzés vége előtt a csereként beálló Klausz még helyzetbe került, de gólt szerezni már nem tudott, így a magyar U17-es válogatott az első elitkörös mérkőzésén 2-0-ra kikapott Hollandiától és várhatja a vasárnapi, Görögország elleni összecsapást.

U17 Eb-elitkör, 1. csoport

Hollandia-Magyarország 2-0 (Slory, 4.,71.)

Magyarország: Pécsi – Bodnár, Almássy, Szabó, Tóth (Kocsis, 85.) – Nagy (Komlósi, a szünetben), Boros, Kalocsány – Szűcs (Kovács, 54.), Lisztes (Klausz, 77.), Pesti (Barkóczi, a szünetben)

(cserék: Bánfalvi, Komlósi, Barkóczi, Göndör, Kovács, Kocsis, Klausz, Pócs)

Hollandia: Kuijsten – Rovers, Blokzijl, Huljsen, Breinburg – Vos, Milambo, Kleijn – Slory, Rijkhoff, Babadi

(cserék: Klaverboer, Van Den Heuvel, Henry, Kooy, Agougil, Symons, Boerhout, Van Duiven, Banzuzi)