Van Dijk: Szeretnénk különlegessé tenni Klopp utolsó szezonját

MH/MTI
2024. január 27. szombat. 18:13

A 32 éves holland futballista szerint a játékosoknak nehéz feldolgozniuk a pénteki bejelentést, miszerint a német vezetőedző – Pepijn Lijnders és Peter Krawietz másodedzővel, valamint az egyéni képzésért felelős Vitor Matosszal együtt – elbúcsúzik nyáron a Vörösöktől.

„Nehéz ezt elviselni, mert Klopp sokat jelent nemcsak nekem, a csapattársaimnak és az egész klubnak, de szerintem az egész Premier League-nek” – mondta Van Dijk a Liverpool honlapján, majd hozzátette, az 56 éves vezetőedző a családja érdekében hozta meg ezt a döntést.

A Liverpool jelenleg az élen áll a bajnoki tabellán, a Ligakupában ismét bejutott a fináléba, és az FA-kupában, valamint az Európa-ligában is versenyben van.

„Még mindig sok célunk van ebben az évben, amit el szeretnénk érni, és miért ne fejezhetnénk be a csúcson úgy, hogy közben a főnököt is ünnepeljük” – fogalmazott a 64-szeres holland válogatott védő.

Kiemelte, a kialakult helyzet még nagyobb löketet adhat neki és csapattársainak a folytatásra, így arra törekednek, hogy az eddigi legjobb időszakot töltsék együtt a vezetőedzővel. Ugyanakkor Van Dijk szerint fontos, hogy a klubon belüli változások ne zavarják meg az együttest, és a továbbiakban is koncentráltak maradjanak a pályán.

Klopp 2015-ben szerződött a Borussia Dortmundtól a Premier League egyik emblematikus klubjához, amellyel 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot és az Európai Szuperkupát, egy évvel később pedig angol bajnok lett, majd 2022-ben az FA-kupát és a Ligakupát is elhódította.

A Liverpool vasárnap a Norwich Cityt fogadja az FA-kupában, szerdán pedig a Chelsea ellen lép pályára, ugyancsak az Anfielden.

Írta a Magyar Hírlap