Vas Kata Blanka akár már november végén versenyezhet

MH/MTI
2023. október 28. szombat. 10:43

Az SD Worx 22 éves kerekese az M1 aktuális csatornának elmondta: nagy szerencse, hogy már a szerdai bukás napján megműtötték. Hozzátette: bonyolult volt a beavatkozás, mert öt részre tört a kulcscsontja, de az operációt végző orvos szerint minden rendben zajlott.

“Napról napra jobban érzem magam. Az orvos azt mondta, a legkorábbi időpont, amikor talán újra versenyezhetek, az november 25-e, ez nem olyan rossz szerintem.” – fogalmazott a magyar kerékpáros.

Vas Kata Blanka célja, hogy minél gyorsabban meggyógyuljon. A sportoló a jövő héten már szeretne edzőtáborba menni – ha erre az orvosok a vizsgálatok alapján engedélyt adnak -, s reméli, hogy akkor már teljes erőbedobással tud majd edzeni. Utána terepen is kipróbálja magát, megfogalmazása szerint akkor fog kiderülni, hogyan érzi magát és biztonságos-e a versenyzés.

“Néhány verseny most kimarad, de jöhetett volna egy rosszabb pillanatban is ez a sérülés. Még mindig jobb most, mintha az olimpia vagy a világbajnokság előtt történt volna, így legalább pihenek kicsit” – mondta Vas Kata Blanka.

A hegyikerékpárban olimpiai és országúton világbajnoki negyedik, illetve utóbbi szakágban U23-as vb-aranyérmes kerekes győzelemmel kezdte a 2023/24-es terepkerékpáros szezont Hollandiában, néhány nappal utána jött a sérülés.

Írta a Magyar Hírlap