Véget ért a téli mercato: egy érkező, egy távozó

A Milan vezetősége egy játékost igazolt a 2023-as januári átigazolási időszakban.

Kedden éjszaka hivatalosan is véget ért a téli átigazolási időszak Olaszországban és a klubok addig regisztrálhattak új játékosokat a 2022/23-as szezon második felére.

A Milan nagyon inaktív volt a téli mercato alatt és a vezetőségnek rendkívül szűk mozgástere volt az erősen korlátozott pénzügyi erőforrások miatt. Devis Vasquez személyében egyetlen játékos érkezett a télen. A piros-feketék január 3-án jelentették be a 24 esztendős kapus szerződtetését, aki a paraguayi élvonalban szereplő Club Guaranitól érkezett és 2026. június 30-ig szóló szerződést írt alá. A megegyezés értelmében a Milan mintegy 470 ezer eurót fizetett a kolumbiai kapus játékjogáért.

Egyetlen igazolás mellett egy játékos távozott januárban a klubtól, nevezetesen Andreas Jungdal. A 20 éves dán kapus Ausztriában folytatta pályafutását és kölcsönben távozott az osztrák élvonalban szereplő Altach együtteséhez. A kölcsönszerződés a szezon végéig szól és az osztrák klubnak vásárlási opciója lesz az U21-es dán válogatott kapus végleges megvásárlására. Olaszországi jelentések szerint a Milan javára egy visszavásárlási záradékot is illesztettek a szerződésbe.

Mivel az európai topligákon kívül még számos külföldi országban tart a téli átigazolási időszak, így távozó még előfordulhat a következő napokban.

ÉRKEZETT:

JÁTÉKOS KLUB STÁTUSZ ÁR
Devis VASQUEZ Guarani átigazolás 470.000€

TÁVOZOTT:

JÁTÉKOS KLUB STÁTUSZ ÁR
Andreas JUNGDAL Altech kölcsön+opció