Vegyes nap

Vegyes párosban három magyar kettős lesz érdekelt a második körben a pozsonyi ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokságon. Az egyéni versenyek első napján egyesben Kovács Gábor és Balázs Bence küzdött a 128 közé kerülésért, előbbinek sikerült, utóbbinak nem.

Pusztai Viola Három győzelem és számos vereség – ezt hozta a pozsonyi ifjúsági és serdülő Európa-bajnokság egyéni versenyének első napja. Egyesben két ifjúsági fiú küzdött a 128 közé kerülésért, míg a vegyes párosok versenyében a második körbe jutásért játszottak a kettősök.

Kovács Gábor egyesben sikerrel vette a selejtező, de vegyes párosban már ő is búcsúzott Forrás: MOATSZ

A magyarok egyéni szereplését Balázs Bence kezdte, akinek egyesben hamar be is fejeződött a viadal, miután 4-1-re kikapott a görög Antoniadisztól a selejtezőben. Kovács Gábor viszont sikerrel vette a kört: 4-2-re legyőzte a szerb Martinovicsot. A többiek mindkét korosztályban és nemben csütörtökön kezdik meg a versenyzést a minél jobb helyezésekért.

Az esti programban a vegyes párosok első fordulóját rendezték. A serdülők mezőnyében csupán az András Csaba, Harasztovich Fanni kettősnek sikerült a második körbe jutnia a horvát Banek, Santek duó 3-0-s legyőzésével. A Both Olivér, Phan Viola, a Terék Norbert, Drabant Anita, valamint a Juhász Patrik, Nagypál Márta duó egyaránt vereséget szenvedett.

Az ifjúságiak versenye sem alakult jobban. A második körben kezdő magyar, spanyol Majoros Bence, Xuan Xu Zhang kettőshöz csupán a Bruckner Máté, Hartbrich Leonie páros csatlakozott, miután az első fordulóban 3-0-ra legyőzte a lengyel Tomaszuk, Lalak kettőst. A továbbjutáshoz mellettük a legközelebb Kovács Gábor és Nagypál Csilla állt: 2-0-s hátrányból még visszahozták a meccset, de a döntő szett a horvát-szlovén Vidacek, Mavri kettősé lett 11-9-re. A Balázs Bence, Fehér Orsolya, illetve az Imre Leila, Tom Sfiligoj (szlovén) páros 3-1-re, a Molnár István, Fehér Zsófia duó 3-0-ra kapott ki ellenfelétől, így vegyes párosban befejezte a versenyt.

A részletes eredmények és a további sorsolás ITT megtekinthető.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS