Vereség, gratulációval

Kétgólos vereséget szenvedett a csoportfavorit franciáktól az U17-es Eb-selejtező elitkörében a leányválogatott. A magyar csapat derekasan helytállt, nem is kapott akciógólt, így a találkozó után járt Schumi Dorottya szövetségi edzőtől a dicséret. A továbbjutásra már nem maradt matematikai esély.

UP-info Lehetetlen küldetés előtt állt az U17-es leányválogatott az Európa-bajnokság selejtezőjének elitkörében, hiszen az írek után elszenvedett 2-1-es vereség után a toronymagas favorit házigazdákkal kellett megküzdeni. A gallok ellen volt igazán szükség a masszív védekezésre, mert akár nagyobb arányú vereségbe is beleszaladhatott volna az alakulat.

magyar-francia U17

Tisztes vereség  •  Forrás: mlsz.hu

Ugyanakkor két pozitív előjelből is táplálkozhatott Schumi Dorottya szövetségi edző csapata: nagyon szépen helytállt, sőt sokáig vezetett a nyitómérkőzésen Írország ellen, emellett a franciák meglepetésre csupán döntetlenre végeztek Csehországgal.

Mindezt szem előtt tartva kezdték a mérkőzést a lányok, jól tartották magukat, a hazai rohamok csak a 20. percben értek góllá. Akkor sem akcióból, igaz, a teljesen egyedül kilépő Boussaha minden valószínűség szerint betalált volna, ha Barti Luca kapus nem állítja meg szabálytalanul a 16-oson belül. Sárgát kapott érte, a franciák pedig büntetőt, melyet a sértett értékesített is (0-1).

Ezt az esetet leszámítva azonban továbbra is jól zárt hátul a csapat, egyáltalán nem tükröződött a pályán a két válogatott közti valós tudáskülönbség. A második félidőben sem változott a játék képe, sőt, helyzetekig is eljutottak a lányok, a kaput is sikerült eltalálniuk.

Aztán a hajrá hasonló forgatókönyvet vett, mint az írek elleni mérkőzésen: már mindenki elkönyvelte az egygólos hazai sikert, amikor a hosszabbítás harmadik percében Cochelin állította be a 2-0-ás végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén a csehek szintén hajrágóllal győzték le az íreket, így már az is biztossá vált, hogy a magyar csapat a csoport utolsó helyén végez, hiszen csak azt az Írországot érheti be pontszámban, amely ellen rosszabb az egymás elleni összevetésben. Ezt leszámítva teljesen nyílt a kvartett, mindhárom válogatott esélyes még az Eb-szereplést érő csoportelsőségre.

„Csigi Eszter személyében egyik meghatározó játékosunkat vesztettük el a védelemből eltiltás miatt, a helyére a csapatba jelölt Kovács Laura pedig bemelegítés közben megsérült – mondta az mlsz.hu-nak a mérkőzést követően Schumi Dorottya szövetségi edző. – A nehézségek ellenére jól tartottuk magunkat, a franciák akcióból nem tudtak gólt szerezni, és nagyobb helyzeteket sem alakítottak ki, mindkét találatuk rögzített szituációból született. Pozitívum, hogy fizikálisan sokat javultunk, végig fel tudtuk venni a harcot az ellenfelünkkel, mindent megtettünk annak érdekében, hogy szoros mérkőzést játsszunk. A vereség ellenére jár a gratuláció a lányoknak a mentalitásukért.”

U17-ES LEÁNY EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR, 2. FORDULÓ
Magyarország–Franciaország 0-2 (0-1)
Saint-Lo (Franciaország), Louis Villemer Stadion
Gól: Boussaha (20. – büntető), Cochelin (80+3.)
Magyarország: Barti – Anda, Zágonyi, Horváth, Fél – Tolnai – Kiss, Pulins (Nagy 76.), Papp, Csiki (Vachter 66.) – Dorner
A csoport másik mérkőzésén: Csehország–Írország 1-0
A csoport állása: 1. Franciaország 4 pont, 2. Írország 4, 3. Csehország 3, 4. Magyarország 0

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS