Verstappen dobogóval feledtetné ütközéseit

F1

2016. június 4. szombat, 19:09

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: DPPI

A barcelonai győzelem után a monacói hétvége borzalmasan alakult az ifjú holland számára, aki az F1-es Kanadai Nagydíjon az új motor segítségével javítana. Ricciardo is már alig várja Montrealt.

Max Verstappent a Spanyol Nagydíj előtt ültették át a Red Bullba, s akkor azonnal meg tudta nyerni első futamát új csapatának színeiben. A monacói hétvége azonban már nem a sikerekről szólt a 18 éves versenyző számára: a Formula-1 legfiatalabb futamgyőztese háromszor is a falnak ütközött a hercegség utcáin. Az előttünk álló hétvégén Kanadába látogat a mezőny, ahol szintén közel lesznek a falak, ám Verstappen nem fél tőle, hogy megismétli múltkori hibáit, sőt az új és erősebb Renault-motornak köszönhetően, amelyet immár ő is megkap, kifejezetten jó eredményekben bízik:

Verstappen_Monaco_DPPI

„A pálya igencsak különleges: számos hosszú egyenes található rajta, amelyeket aztán lassú és alacsony tapadású kanyarok követnek, így meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a beállítások terén” – fogalmazott a holland pilóta. „Szeretem a hajtű előtti kemény féktávot, ahol rendre sok ember néz minket és szurkol nekünk. Nagyon közel vagyunk a falakhoz, így speciális érzés vezetni ezen a pályán. Remélhetőleg a továbbfejlesztett motornak köszönhetően jó versenyünk lehet. Megpróbáljuk célba venni a dobogót.”

Csapattársa, Daniel Ricciardo kezéből a csapat hibája miatt csúszott ki az első hely Monacóban, ám az ausztrál szavaiból úgy tűnik, kezdi túltenni magát a történteken. A bajnokságban harmadik helyen álló versenyző nagy lelkesedéssel várja az egy hét múlva esedékes viadalt, ami nem meglepő, hiszen 2014-ben ott aratta karrierje első győzelmét.

„Imádom Kanadát, imádom Montrealt, a város nagyszerű, és a pálya is roppant élvezetes. Nagyon kedvelem az ottani embereket, nagyon barátságos a város: egyértelműen ott van az öt legjobb verseny között” – mondta Ricciardo, hozzátéve, hogy ebből a szempontból hasonlít hazai nagydíjára. „Ez egy olyan pálya, ahol igazán átdobálhatod az autót a sikánokon, ami igazán jó móka. Imádom a versenyt, és mivel itt szereztem az első győzelmemet, Kanada mindig különleges lesz számomra. Sajnos tavaly talán az egész szezon legrosszabb futamát teljesítettem itt, de remélem, idén sokkal jobban szerepelhetek.”

Forrás: www.formula.hu – RSS