Verstappen örül, kicsit mégis csalódott

F1

2016. július 10. vasárnap, 17:20

Szerző: Dezső Attila, Fotó: Red Bull Media House GmbH

Bár a holland pilóta megdolgoztatta a pénzéért Nico Rosberget, kicsit csalódott, amiért nem tudta visszavenni a második helyet a német pilótától – szerinte a stratégia sem volt 100%-os a Red Bullnál.

Max Verstappen zsinórban második alkalommal tudott dobogóra állni, spielbergi második helye után egy harmadik pozíciót gyűjtött Silverstone-ban. A holland pilóta intermediate-abroncsokon nagyon gyorsnak bizonyult, meg is előzte Nico Rosberget a második helyért, azonban a felszáradó pályán már nem tudott mit tenni a gyorsabb Mercedes ellen. Bár váltóhibája miatt a futam végére ismét közel került Rosberghez, Verstappen maradt a második, de nem lenne vérbeli versenyző, ha nem talált volna kifogásolnivalót a teljesítményében.

„Úgy vélem, hogy az intermediate-eken nagyon jó volt a tempónk” – idézte a hollandot az ESPN. „Az elején problémáim adódtak a kilátással a felverődő víz miatt, és nem tudtam tartani a többieket, mert egyszerűen nem láttam, hogy hová megyek! De miután kitisztult, nyomni tudtam neki, és meg is előztem Nicót kívülről, mert ott olyan jó volt a tapadás, hogy meg lehetett próbálni. Onnantól remek tempót diktáltam, de persze senki sem akart korán slickre váltani. Az egyik srácnek előttem lengették a kék zászlót, és láttam, hogy a száraz gumi már gyorsabb – talán egy körrel később jöttem ki, mint kellett volna, de a biztonságra játszottunk.”

A száraz pályán viszont Rosberg lett a gyorsabb – a német a Hangar-egyenesben próbálkozott többször is DRS segítségével, míg végül sikerült utat találnia a red bullos mellett. „Lewis nem húzott el nagyon, Nico viszont nagyon keményen nyomta, és remek csatát vívtunk a Stowe felé menet. Miután sikerült megelőznie a külső íven, a saját versenyemet futottam, senki sem jelentett fenyegetést mögöttem, hiszen olyan nagy volt a távolság.”

„Aztán hallottam, hogy Nicónak problémája van. Persze próbáltam közelebb kerülni hozzá, és megelőzni, de nagyon nehéz odaférkőzni a turbulencia miatt. Összességében elégedettek lehetünk, hiszen csak nyolc másodperc körüli volt a lemaradásunk, az autó pedig egész hétvégén nagyszerűen működött. Köszönetet kell mondanom ezért a csapatnak” – tette hozzá Verstappen.

Forrás: www.formula.hu – RSS