Veszprémi pástokon

Immár négy bázissal rendelkezik a Balaton-felvidéken az SZ-L Bau Balaton Vívóklub. A veszprémi szakosztály egy éve indult útjára, s most avatták fel az új vívótermet.

UP-info Igazi vívóbirodalommá nőtte ki magát a Balaton-felvidéken az SZ-L Bau Balaton Vívóklub. Keszthely, Tapolca és Balatonfüred után most már Veszprémben is várja a vidéki elitklub szakosztálya a vívni vágyó gyerekeket. A veszprémi Botev Általános Iskola tavaly kapcsolódott be a sulivívó-programba, és egy év alatt máris ötven diák ismerkedett meg a sportág alapjaival Puskás Gábor edző irányításával.

A veszprémi pástok várják a gyerekeket Forrás: vehir.hu

A veszprémi pástok várják a gyerekeket  •  Forrás: vehir.hu

A Magyar Vívó Szövetség támogatásával a napokban a szakosztály vívótermet avatott Veszprémben: a Botev Általános Iskola tornatermében a jövőben tíz villanypáston gyakorolhatnak a fiatalok. A kétmillió forintból megvalósított fejlesztés eredményét ünnepélyes keretek között mutatták be. Az eseményen részt vett a kétszeres olimpiai ezüstérmes vívó, a szövetség alelnöke, Kamuti Jenő, aki elmondta, ő is általános iskolásként fogott először tőrt a kezébe.

„ A sport az az eszköz, amelynek segítségével becsületes társadalmat nevelhetünk” – jelentette ki a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe is beválasztott tőrvívó, majd a tanulás fontosságára hívta fel a vívópalánták figyelmét.

Borosné Eitner Kinga, az SZ-L Bau Balaton Vívóklub klubvezetője örömtelinek nevezte, hogy a 2000-es évek elején alapított egyesület világbajnokokat és olimpikonokat adhatott Magyarországnak, ezzel sikerült túlszárnyalniuk az előzetes célkitűzéseket.

„Nekünk minden vívóterem átadása ünnepnap. Tapolca, Keszthely és Balatonfüred után Veszprémben is sikertörténet kezdődhet” – mondta, majd hozzátette, Balatonfüred után a veszprémi termet is Puskás Gábor töltötte meg „tartalommal”, azaz gyerekekkel, és rendkívül örül annak, hogy a fiatal szakember Budapestről Veszprémbe költözött. Elsősorban neki, de természetesen a támogatóknak úgyszintén köszönhető a mostani beruházás.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere örömtelinek nevezte a másfél éve Veszprémben is megtalálható vívóegyesület gyarapodását. Sőt, az eddig elmaradt önkormányzati támogatás pótlására is ígéretet tett a klubnak.

Forrás: vehir.hu

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS