Vettel: Sport legyen az F1, ne egy show

F1

2016. április 24. vasárnap, 13:03

Szerző: Czinege Ádám, fotó: dppi

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka, Sebastian Vettel szerint nem a show-elemeknek kellene dominálniuk a száguldó cirkuszban, hanem a sport régi értékeinek.

A bajnokság jelenlegi negyedik helyezettje elmondta, hogy szerinte milyen irányba kellene tartania az autóversenyzés királykategóriájának. A mostani látványelemek helyett inkább a versenyzők közötti küzdelemre, előzésekre és az autók gyorsaságára kellene fektetni a hangsúlyt.

Vettel szavakba öntötte számára mik a legfontosabb dolgokat a munkája során: „Az F1 egy sport. Megértem, hogy egy show is egyben, de számomra mindig sport marad. Amikor elkezdtem a karrierem, ami a legjobban érdekelt, eltekintve a vezetéstől, egy kicsit a versenyzés volt, a harc másokkal, az, hogy megpróbáltam az első helyen végezni, a leggyorsabb lenni, és azt hiszem továbbra is ezek maradnak a legnagyobb kihívások. Számomra ezek a legfontosabb értékek az F1-ben.”

 Dppi_vettel_04.24.

A német versenyző így folytatta a versenygépek tempójáról: „A Formula-1 mindig a motorsport csúcsa volt, így természetes dolog, hogy az autóknak gyorsabbnak kell lennie, mint a hétköznapi modelleknek a világon, és úgy hiszem, hogy ez így is van.”

„Van néhány szempont, amin lehetne javítani, de ha visszatekintenénk a múltba, világos lenne, minél kellene megmaradni és mihez visszatérni a jövőben” – zárta gondolatait Vettel a lehetséges megoldásokkal. 

Forrás: www.formula.hu – RSS