Vettel választja ki csapattársát a Ferrarinál?

F1

2016. június 23. csütörtök, 08:36

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A Sky Sports F1-es szakértői szerint a Scuderiánál most a négyszeres világbajnok az alfahím és bárkit szerződtetne mellé a csapat, vétójoga van – ebben bízhat Raikkönen?

Az átigazolásokkal kapcsolatban talán a legtöbbet emlegetett téma Kimi Raikkönen ülése a Ferrarinál, bár a Scuderia részéről már hallhattunk olyan nyilatkozatot, hogy a finn pilóta maradása csak saját magán múlik – az idei teljesítményével mindenesetre sokat tesz eddig a 2017-es helyéért. Kevin Eason, a Sky Sports F1-es szakértője azonban úgy véli, erről majd Sebastian Vettel fog dönteni…

VettelMontreal

“Sebastiannak vétójoga lesz, efelől senkinek ne legyen kétsége” – jelentette ki Eason. “Ez az oka annak, hogy Kimi még mindig itt van, mert ők ketten társak és jóban vannak” – magyarázta. Az biztos, hogy a két pilóta jó viszonyt ápol és bár Raikkönen is gyors, jelenleg az egyértelmű, hogy a finn a második számú a Ferrarinál.

Ha mégis távozna Raikkönen, a helyére több név is felmerült már – Daniel Ricciardót, Romain Grosjeant, Carlos Sainzot, illetve a bombaformában lévő Sergio Perezt is említették lehetséges opcióként. “Sebastian nyíltan és őszintén meg fogja vétózni, ha Ricciardót szerződtetné a csapat” – véli Eason. “Az én személyes tippem Sergio Perez”.

Mark Gallagher, a Sky másik szakértője is egyetért. “Sajnálatos, hogy Vettel vétózni fog az ellen, hogy egy igazán nagyszerű pilóta csatlakozzon a Ferrarihoz. A Red Bullnál is láthatjuk, hogy Verstappen érkezése hogy feltüzelte Ricciardót” – mutatott rá arra, hogy Vettellel sem tenne rosszat, ha lenne komoly kihívója csapaton belül. “Ha a Ferrari valami olyasmit szeretne, mint a Schumacher-éra, egyértelmű első és második számú pilótával, az mindenkit visszafog”.

Forrás: www.formula.hu – RSS