Vidéki finálé

A házigazda Debreceni Kosárlabda Akadémia és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csap össze az országos fiú-serdülőbajnokság döntőjében.

Lakner Gábor Az országos fiú-serdülőbajnokság Debrecenben megrendezett nyolcas döntőjében két fővárosi és két vidéki csapat jutott a négy közé. Az elődöntők utóbbiaknak sikerült jobban, így Budapestnek csak bronzérem jutott.

A rendkívül magabiztosan és jól játszó Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia az elődöntőben sem torpant meg. A székesfehérváriak támadásban és védekezésben is fegyelmezettek voltak, és esélyt sem adtak a MAFC-nak, amely úgy tűnt, elfáradt a torna harmadik napjára. A DKKA 87-51-re győzött, és azzal bejutott a fináléba.

Serdülő Debrecen

A Debrecen lehajrázta a Vasast  •  Forrás: kosarsport.hu

Akárcsak a leányok nyolcas fináléjában, a fiúk küzdelemsorozatában is szoros mérkőzés követte a simább, első elődöntőt. A házigazda Debreceni Kosárlabda Akadémia és a Vasas Akadémia gigászi harcot vívott. Az első negyedben még a debreceniek vezettek, onnan azonban végig a Vasas irányított. Az utolsó szakaszban nagy hajrát nyitott a hazai együttes, és a 36. percben hosszú idő után újra vezetett. Kiélezett végjátékban végül a Debrecen nyert 68-66-ra, azzal döntőbe jutott.

Az alsóházban a Soproni Sportiskola megszerezte első győzelmét, 63-61-re múlta felül a Szombathelyi Kosárlabda Akadémiát. A Zsíros Akadémia Kőbánya viszonylag könnyebben, 96-83-ra nyert a Budapesti Honvéd ellen. A két vesztes vasárnap 9 órakor mérkőzik meg a hetedik helyért, a győztesek pedig 11 órakor lépnek pályára az ötödik helyért. A bronzmérkőzés 13, míg a döntő 15 órakor kezdődik.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS