Vívó-vb – Márton Anna jutott egyedül a 32 közé

Női kardban a három főtáblás magyar közül csak Márton Anna vette sikerrel az első kört és jutott be a legjobb 32 közé a moszkvai vívó-világbajnokság keddi versenynapján.

Marton_Anna01_vivo_vb_sportmenu-e1436971009877A világranglistán 14. magyar versenyzőnek hétfőn nem kellett selejteznie, kedden pedig a fehérorosz Palina Kaszpjarovics ellen lépet pástra, és a vb honlapja szerint könnyed sikerrel kezdett.
A két kardozó között a rangsorban óriási, csaknem kétszáz hely a különbség, ami a délelőtti asszójukban is megmutatkozott. Hiába szerezte ugyanis Kaszpjarovics a meccs első két találatát, ezután Márton sorozatban adott hét tust, és végül 15-8-as győzelemmel jutott tovább.
A másik két magyar közül Várhelyi Annának nem volt esélye a kétszeres egyéni olimpiai bajnok amerikai Mariel Zagunis ellen, és 15-6-ra kikapott. Garam Nóra még rosszabbul járt, miután 15-1-es vereséget szenvedett a kínai Csen Sentől.
A folytatásban Márton a szintén kíni Sao Ja-csi mérkőzik majd meg a nyolcaddöntőbe kerülésért.
Kedden még a férfi kardozók főtáblás küzdelmeit, valamint a férfi és női párbajtőrözők selejtezőit bonyolítják le az orosz fővárosban.

Eredmények:
Női kard:
———
a 64 között:
Márton Anna-Palina Kaszpjarovics (fehérorosz) 15-8
Mariel Zagunis (amerikai)-Várhelyi Anna 15-6
Csen Sen (kínai)-Garam Nóra 15-1