Vízilabda torna Debrecenben

Volvo_Kupa.jpgElőször rendezhet nemzetközi vízilabda-tornát Debrecen, ahová a válogatott nyerni megy, hiszen mindig nyerni akar.

Emellett edzeni is fognak a város pólósnövendékeivel. Egyelőre azonban nagyon kemény edzéseken vannak túl a játékosok, a horvátok kellőképpen kifárasztják Kásásékat.
"Az eddigi magyarországi nemzetközi vízilabda-tornák mindig nyitott medencékben voltak, vagyis nyáron, most szakíthattunk a gyakorlattal, és tavasszal is rendezhetünk egyet" – vezette fel a hétvégi debreceni négyes tornát a hazai szövetség elnöke, Martin György.

Debrecen fellegvár akar lenni.

A polgármester, Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy a várostól nem idegen a sportág, hiszen a Magyar Kupa döntőjét már megrendezték. "Debreceni játékos egyelőre még nincs a csapatban, de törekszünk arra, hogy legyen. Hosszú távon vidéki fellegvár szeretnénk lenni" – jelentette ki a sajtótájékoztatón.
A szövetségi kapitány, Kemény Dénes az őszi kupadöntő utáni sétán beszélgetett a város első emberével egy tornáról, most pedig már örömmel jelentette be, hogy mivel mindig nyerni akarnak, Debrecenben sem lesz másként. "Kutyakötelességünk örömet okozni."

Közös program a horvátokkal

Kemény szerint ideálisan szolgálja a felkészülést a három mérkőzés, arra azonban nem tudott választ adni, mikor jelöli ki az Ausztráliába utazó keretet. "Szerencsére nem írtam alá szerződést az időpontjáról."

A világ- és olimpiai bajnoki címvédő társulat csütörtökön a helyi gyerekekkel együtt edz, így is népszerűsíteni akarják a sportágat.

A csapatkapitány, Kásás Tamás egy "nagyon kemény" edzésből érkezett a sajtótájékoztatóra. A társulat a horvátokkal gyakorol együtt, és mint utalt rá, ahogy kiszállt a medencéből, akkor vette észre, hogy szinte valamennyi horvátra fel kell néznie, pedig ő maga is kétméteres. Az Olaszországban légióskodó játékos nem bánja, ha paprikás meccsek lesznek Debrecenben, mert azok is a felkészülést szolgálják. (www.mob.hu)

XLsport.hu