Vollmer futamában

A fiatal magyar úszók közül a riói olimpián elsőként Szilágyi Liliána (19) vívja meg a versenyét a 100 m pillangón. A negyedik előfutamban rajtol az amerikai Dana Vollmer, a szám címvédője melletti pályán.

 

Up-info A nők 100 méteres pillangóúszó-versenyén negyvennégyen indulnak, a számban hat előfutamot rendeznek.

A címvédő Dana Vollmer úszik a szomszédos pályán az előfutamban

A címvédő Dana Vollmer úszik a szomszédos pályán az előfutamban

Szilágyi Liliána a negyedikben, a 6-os pályán rajtol. Mellette, az 5-ösön úszik London olimpiai bajnoka, az amerikai Dana Vollmer (28).

A címvédő tartja az olimpiai csúcsot is (55.98), Rióba 56.90-es idővel nevezték. A 4-esen a kínai Cheng Xinyi (56.82) indul.

Szilágyi Liliána a tizedik idővel (57.54) rendelkezik a mezőnyben. A legjobb (55.64) pedig maga a világcsúcs, és az a svéd Sarah Sjöström nevéhez fűződik, a név birtokosa pedig a 6. futamba kapott besorolást, a 4-es pályára.

Ezek a tények, statisztikai adatok persze csak addig érvényesek, amíg megkezdődik a verseny, amely aztán alkalmasint felülír minden előzetes várakozást. Liliána azonban szilárd esélyekkel bír, hogy az elődöntőbe, vagyis a legjobb 16 közé jusson. Ha az előfutamában tapad a 4-es és 5-öt pályára, és a kínai, illetve amerikai vetélytársra, akkor szinte biztosak lehetünk a továbbjutásában.

Mint közismert, az ifjúsági olimpián mindkét távon aranyérmet nyert, valójában a 200 méter lett az igazi.

De biztos, hogy a százas versenyben is mindent megtesz a döntőbe jutásért, a minél jobb helyezésért. Részben azért, hogy hangulatba és lendületbe jöjjön a kétszázra.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS