Volt jobb…

A hosszú és fárasztó szezon utolsó jelentős utánpótlásversenyének utolsó napján tizenegyedik lett a Zs. Tóth Anna, Bruckmann Gergő alkotta mix váltó a kairói junior-világbajnokságon. Kállai Ákos szerint a két fiatal nem tudta kisegíteni egymást a hullámvölgyekből.

reb  Zs. Tóth Anna pénteken döntőzött, Bruckmann Gergő pedig még a hét elején, a fiúváltóban szerepelt, azaz elvileg a helyzethez képest pihenten vághatott volna neki a magyar mix váltó a kairó junior vb záró versenyszámának, az eredmények és Kállai Ákos utánpótlás-kapitány beszámolója azonban azt mutatta: hosszú volt a szezon és a verseny is.

Zs. Tóth Anna

Zs. Tóth Anna (és Bruckmann Gergő) nem fogott ki jó napot  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

A vívás már-már szokás szerint nem a magyarok diadalmenetét hozta, a kettős 15-17-es, tehát negatív mutatóval 201 pontot érdemelt ki, tizedik lett. Az úszás hetedik helye és a 332 egység jónak minősült, ám a lovaglásban nagyon nem jött ki a lépést (15. hely, 250 pont). A kombinációban nem sikerült eleget javítani (530 pont, 8. hely), így az egység összesítésben a 11. pozícióban zárta a vb-t.

„Nem tudták egymást kihúzni a hullámvölgyből a gyerekek, bár ez magyarázatnak kevés, ráadásul ilyen völgyekbe nem is szabad leszaladni – értékelt az utolsó napon Kállai. – Igencsak gyenge napot fogtunk ki, a lovaglás egyiküknek sem ment, s az utolsó számban hátul, a senki földjén, légüres térben futni senkinek sem egyszerű. Más kérdés, hogy azért láttunk már olyat, akinek sikerült. Muszáj változtatni, például abban is, hogy minden helyzetben fel kell állni a padlóról, és megmutatni, mit tudunk. Ez ma nem sikerült.”

A magyar küldöttség Boros Alexandra, Simon Sarolta és Zs. Tóth Anna csapatezüstje révén egy dobogós helyezéssel zárta a viadalt.

A részletes eredményeket itt találja.

Korábbi anyagunk a vb-ről: előzetes, leányváltó (első nap), fiúváltó (második nap), leányok selejtezője (harmadik nap), fiúk selejtezője (negyedik nap), leánydöntő (ötödik nap), fiúdöntő (hatodik nap)

JUNIOR ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG, KAIRÓ
Mix váltó. 1. Olaszország (Francesca Tognetti, M. Matteo Cicinelli) 1428, 2. Franciaország (Pulcherie Delhalle, Brice Loubet) 1415, 3. Németország (Alexandra Bettinelli, Marvin Dogue) 1411, …11. Magyarország (Zs. Tóth Anna, Bruckmann Gergő) 1313

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS