Waltner: „Nem azt csináltam, mint Mourinho”, Kuttor: „Ezzel a meccsel érkeztünk meg az NB I-be” – értékelések

Vasas FC–Paksi FC 2-2

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Kuttor Attila (Vasas): – Én mindig azt szoktam mondani, hogy az eredmény az következmény. A pályára letett teljesítmény rendben volt. Természetesen szerettünk volna nyerni, de ez egy olyan meccs volt, ami megmutatta, hogy mire kell készülnünk a következőkben, mert ezzel a mérkőzéssel érkeztünk meg az NB I-be. Ezen a szinten már a figyelmetlenségeket büntetik. Olyan helyzetből kaptunk gólt, amiből nem biztos, hogy kellett volna, de nem ezzel foglalkoznék, hanem hogy milyen játékot mutattunk be. Egy több mint tíz éve az NB I-ben játszó Pakssal játszottunk, de abszolút felvettük a kesztyűt, és ha voltak is olyan időszakai a meccsnek, amikor a Paks nyomott, az biztos volt, hogy rá öt percre pedig mi fogunk. Ebből a szempontból is egy értékmérő volt ez a találkozó. Természetesen nagyon örültem annak, hogy ilyen gólokat szereztünk, annak nem, hogy az elsőt nem adták meg. Ez egy érési folyamat lesz, sok játékos érkezett hozzánk és cserélődött a keret, ilyenkor még rendeződnie kell a dolgoknak. (M4 Sport)

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Kuttor Attila is elmondta a véleményét a hajrában látott tömegjelenetről.

– Van ilyen a futballban, én pozitívan értékelem ezt is, mindkét csapat védte a sajátjait. Még a spori sem reagálta túl, azt gondolom, így is kellett. Semmi kivetni valót nem látok ebben. Van ilyen, hogy vélt, vagy valós sérelmek túlfütött állapotban ilyet okoznak. Mind a két csapat végül normálisan kezelte a helyzetet és higgadtan tudta folytatni.

Waltner Róbert (Paks): – A hozzáállással nem voltam elégedett a szünetben, de én vagyok a hibás, mert a Vidi elleni meccs után már éreztem egyfajta flow-hangulatot, és pont erről beszéltem Ferenczi István asszisztensedzőnek a héten, hogy lehet nem lennék most szimpatikus a csapatnak, ha odacsapnék az asztalra, aztán gondoltam, majd meglátjuk a hétvégét. Oda kellett volna csapni a játékosaimnak, hogy egy kicsit összerezzenjenek, mert akkor élesebbek lettek volna. Túl sokáig örültünk a Vidi-meccsnek. Volt most egy eligazítás a félidőben, de a második játékrészben ennek megvolt az eredménye mentálisan, mert sokkal jobban akartunk, mint az elsőben. Gyönyörű gólt szerzett Szabó Bálint és meg is érdemli, mert rengeteget változott előnyére, mind a védekezésben és alázatban is. Megérdemelte ezt a gólt, el is fáradt, azért kellett lecserélni. Elégedett vagyok vele, remélem, hogy ad még gólpasszokat és lő hasonló gólokat. Ezután sajnos hátrányba kerültünk, amit éreztem előre. Már néztem az órát, hogy mikor lesz szünet, hogy tudjak beszélni a csapattal, de sajnos nem húztuk ki, a legrosszabbkor kaptuk a másodikat. Viszont dicséret illeti a csapatot, hogy nem adta fel és hátrányból döntetlenre tudtuk hozni a meccset. Azt szokták mondani, hogy idegenben nem rossz az iksz, bár a Vasason is lehetett látni, hogy nem abban a felfogásban és hozzáállással játszott, mint Kecskeméten, ez sokkal élesebb meccs volt. (M4 Sport)

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Waltner Róbert is kitért röviden is a hosszabbításbeli kakaskodásra.

– Felesleges arról beszélni, hogy mi volt a végén. Nem léptem be a pályára, az oldalvonalon kívül értem labdához, nem zavartam a játékost, még át is ugrottam, hogy ne ütközzünk. Azt nem értem, hogy miért lett ilyen kakaskodás belőle, semmi értelme nem volt. Nem azt csináltam, mint Mourinho, hogy beléptem a pályára és megállítottam a játékot.

Fradi: Rasszizmus a Slovan ellen, szektorbezárást és pénzbüntetést is kirótt az UEFA