Zágrábi diadaltúra

Pompásan szerepeltek a magyar fiatalok a hétvégén Zágrábban megrendezett nemzetközi légfegyveres felnőttviadalon: az egyaránt 19 éves Major Veronika és Péni István egy-egy győzelemmel a tarsolyában utazott haza.

reb/UP-info  Sűrű és sikerektől hangos hétvégét tudtak le a magyar sportlövők Horvátországban, ahol 14 ország erős indulói gyűltek össze a fővárosban rendezett megméretésen: minden számban szombaton és vasárnap is rendeztek versenyt.

peni_istvan_illyes_tibor_mti

Péni István győzelemmel tért haza Zágrábból  •  Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)

A hétvége talán legjobb magyar teljesítménye a juniorkorú, többszörös korosztályos futócéllövő-világbajnok Major Veronika nevéhez fűződik. A 19 éves keszthelyi lövő mindkét nap kiváló alaperedményt ért el, szombaton 385, másnap 383 körrel zárt, majd a finálékban is remekelt, ugyanis az első napon 201 körrel megnyerte a döntőt míg a másodikon 177 körrel a harmadik lett.

Az ifjúsági olimpiai bajnok, riói olimpikon Péni István szintén mindkét nap remekelt, szombaton 624,8 körös alaperedmény után 208 kört ért el a döntőben, s azzal második lett, vasárnap pedig a 627.6 körös alapot 207.2 körös döntő követett, ami ezúttal győzelmet ért.

A női puskások versenyében szombaton a 16 éves Gáspár Lalita második lett (415.9 kör) az alapversenyben, majd a döntőben hatodik (122.5). Vasárnap a szintén 16 éves Hurai Viktória szerzett ezüstérmet. Egészen kiváló alaperedménnyel, 418.2 körrel lett döntős – a második helyen –, a fináléban pedig 205.3 körrel zárt.

Női pisztolyban a Rióban, az ötkarikás játékokon is szerepelt, 18 éves Egri Viktória szombaton lőtt finálét, s lett hatodik. Férfi puskában az ugyancsak 16 esztendős Pekler Zalán vasárnap jutott fináléba, és ott a hatodik pozícióban végzett.

Az összes eredményt itt nézheti meg.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS