Zágrábi évzárás

Zágrábban zárja az évet a Rátgéber Akadémia U14-es fiú kosárlabdacsapata, amely ismét meghívást kapott a kontinens egyik legrangosabb utánpótlástornájára.

UP-info Év végén újabb nemzetközi utánpótlástornán vehet részt a Rátgéber Akadémia U14-es fiú kosárlabdacsapata: a 2003-as születésű korosztály december 27-29. között Zágrábban lép pályára Európa egyik legrangosabb utánpótlástornáján.

A pécsiek legjobbjai olyan kiváló csapatokkal mérhetik össze tudásukat, mint a szerb Partizan Beograd, a horvát Cibona Zagreb, a Zadar, a Split, a Dubrava, a Dražen Petrović Sibenik, a Cedevita, a szlovén Olimpija Ljubljana, a Krka, a boszniai Sarajevo, a német T Berlin vagy a török Darüşşafaka S.K. utánpótlásgárdája. A torna a nemzetközi szövetség, a FIBA Europe hivatalos rendezvénye, amelyen tavaly is nagyon kemény megméretés és kiváló ellenfelek vártak az együttesre.

Ratgeber_Zagrab_2015

A tavalyi torna egyik jelenete  •  Forrás: ratgeberakademia.hu

„Tavaly a 2002-es generáció szerepelt a tornán, és olyan benyomást sikerült tennünk, hogy idén a 2003-as korosztályunkkal vehetünk részt Európa egyik legnagyobb és legrangosabb utánpótlástornáján – mondta el Zalay Zoltán szakmai vezető, aki Szentpáli Gergő vezetőedzővel együtt utazik a tornára. – A tizenhat csapatos mezőny selejtezők során alakul ki, mi abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy alanyi jogon, külön kvalifikációs torna nélkül utazhatunk Zágrábba. Európa összes komoly játékos-megfigyelője ott lesz. Tavaly itt figyeltek fel csapatunkból Maronka Zsomborra, aki nyáron a nagy múltú Joventut Badalonához szerződött. Idén is ütőképes csapattal szeretnénk képviselni Magyarországot, ezért a Rátgéber Akadémia legjobbjai mellett régiónk és az ország legtehetségesebb játékosaiból szeretnénk egy nemzetközi válogatottal kiállni. Bízunk benne, hogy Akadémiánk minél több játékosa kivívja magának a helyet a válogatott csapatban edzésmunkájával és játékával az elkövetkező időszakban.”

„Akadémiánk filozófiájának alapja, hogy a gyerekeket versenyeztetni kell nemzetközi szinten – nem csak junior vagy kadetkorban, hanem már az U14-es korosztályban is. Tavaly már sikerült elérnünk, hogy serdülő korosztálytól fölfelé minden csapatunk pályára lép nemzetközi szinten, és nemcsak barátságos mérkőzéseken, hanem élesben is játszunk Európa különböző országainak legjobbjaival. Idén ugyanaz a törekvésünk: minél több magas színvonalú, nemzetközi játéktapasztalathoz juttatni játékosainkat” – emelte ki Rátgéber László, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia vezetője.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS