Zárás és nyitás

Erősebb mezőnyben remekül szerepeltek az öttusázók a prágai Olimpiai Reménységek Versenyen. Kállai Ákos utánpótlás-kapitány szerint a jó eredmény lendületet, a visszafogottabb pedig elszántságot adhat.

reb Pazarul szerepeltek a magyar fiatalok a Prágában rendezett, idényzárónak és szezonnyitónak is beillő Olimpiai Reménységek Versenyen. Az egyéni és csapatmegméretésben kilenc érmet szereztek az öttusázók, majd hozzátettek még hármat a váltószámokban.

szep_balazs

Szép Balázs a nevéhez méltóan szerepelt Prágában  •  Fotó: MÖSZ

„Noha nem világ- vagy Európa-bajnoki színvonalú eseményről beszélhetünk, mégiscsak jelentős viadal, amellyel lezártuk a szezont a nemzetközi porondon – helyezte el a „térképen” az ORV-t Kállai Ákos utánpótlás-kapitány. – Az elmúlt évekhez képest népesebb és valamivel erősebb mezőny jött össze, s bár nem mindenki a legjobbjait indította, a csehek például egyértelműen az élmezőnyt küldték pályára.”

Kállai szerint a rutinszerzés mellett a motiváció is fontos faktor, hiszen akinek jól sikerül az ORV, lendületet kap, akinek pedig esetleg kevésbé jön ki a lépés, abban bizonyítási vágyat ébreszthet az előtte álló felkészülési időszakra.

A magyarok az idősebb, ifjúsági A korosztályban is a fiatalabbakat indították, hiszen a szakember szerint fontos, hogy ők is ismerkedjenek a vívással, amely a nyári világversenyeken már szerepel. Szép Balázs három aranyérmet szerzett a 15-16 évesek Caldas da Rahinhában rendezett korosztályos kontinensviadalán, a cseh fővárosban pedig egyéniben bronzot.

Kállai külön kiemelte Soponyai Dávidot, aki az említett Eb-n visszafogottabban szerepelt, ezúttal viszont nyert:
„Megmutatkozott, mennyire leülepedett benne a korábbi viadal tapasztalata. Magas, nyúlánk fiú, és most mintha más ember versenyzett volna, annyit fejlődött nyár óta.”

A fiatalokra – a felnőttekre nemkülönben – szürke hétköznapok várnak, az alapozás időszaka; legközelebb komoly megméretésen tavasszal szerepelnek. Addig pedig táplálkozhatnak a sikerekből.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS