Zircen rendezték az MKSZ Liga Kupa 5. fordulóját

Május 12-én, rendezték az I. Bioracer Zirc GP országúti mezőnyversenyt Zircen. A rendező ACÉL-Vakond Kerékpáros Sportegyesület az elmúlt években megismert nagyvelegi helyszín után, egy még keményebb, minden kihívást magában foglaló versenypályát jelölt ki, melynek központja Zirc volt. A verseny egyben az idei MKSZ Liga Kupa sorozat ötödik állomása is volt. A futamon a legjobb hazai klubok mellett szerb, cseh és osztrák csapatok is indultak, ami színvonalas versenyt ígért a nézők és a résztvevők számára egyaránt.

A verseny rajt-cél területe a 82-es főút belvárosi szakaszán került kijelölésre, a főutat a verseny idejére teljesen lezárták a szervezők! Az utánpótlás korosztályok egy kisebb közel 25 kilométeres körön versenyeztek, egy vagy két kört megtéve. Ezen a távon két komolyabb emelkedővel kellett megküzdeni. A U17-től pedig a felnőtt korosztályokkal kiegészülve, a Nagyesztergár-Dudar-Csetény-Szápár-Tés-Bakonynána-Olaszfalu 44 kilométeres körpályával bővült a pálya. A 112 kilométeres versenytávon 1760 méter szinttel kellett megbirkóznia az U19, Elit és Master 1 korosztályoknak. A leggyorsabb két versenyző Szatmáry András, és Kardos Csongor -mindketten Cube Csömör- nagyon jó taktikával lépett meg az alkalmas pillanatban a mezőnytől és 39,1km/h átlaggal, 2:50:55 mp-es, idővel nyerték meg az Elit illetve U19 korosztály versenyét.

A települések lakóinak pedig köszönet, hogy igazi versenyhangulatot teremtve szurkoltak!

EREDMÉNY

2024vas12májEgész napÚj dátumI. Zirc GPMKSZ Liga Kupa 5. fordulóZirc – Alkotmány utcaSzakágOrszágútKategóriaMKSZ AkkreditáltSorozatMKSZ Liga Kupa

Magyar Kerékpáros Szövetség