2016-os oddsok: Alonso Raikkönen mögött

F1

2016. március 5. szombat, 17:52

Szerző: Gellérfi Gergő; Fotó: McLaren

Több érdekességet is találhatunk a 2016-os F1-es szezon a fogadóirodáknál kirajzolódó esélyességi listáján: a McLarent például a Red Bull-lal egy szinte helyezik, a Haas pedig a középmezőnybe került.

A teszteken túl, a szezonnyitóhoz közeledve egyre nagyobb méreteket ölt a találgatás: kik lehetnek az előttünk álló idény legnagyobb esélyesei, s kik lesznek azok, akik idén sem rúghatnak labdába? A tét természetesen a fogadóirodák számára a legnagyobb, hiszen ha nem megfelelően latolgatják az esélyeket, az bizony komoly veszteséget jelenthet a számukra. Megnéztük az egyik legnagyobb online fogadóirodánál, hogy hogy látják az idei szezon esélyeit, s bár az első néhány helyen semmiféle meglepetéssel nem találkozhattunk, a listán hátrébb haladva egy-két dolgon azért felhúztuk a szemöldökünket.

alonso_barcteszt_cs

Az valószínűleg senkit nem érhet meglepetésként, hogy a világbajnoki cím elsőszámú esélyesének Lewis Hamiltont tartják a fogadóirodák 1,44-es oddsszal, míg őt csapattársa, Nico Rosberg (4,33) és Sebastian Vettel (5,5) követi. A két német mögött egy óriási szakadék következik, a negyedik helyen álló Kimi Raikkönen bajnoki címe ugyanis már 41-szeres pénzt fizetne a fogadók számára.

A két Mercedes- és a két Ferrari-pilóta után viszont meglepetésre nem a Red Bull vagy esetleg a Williams valamelyik versenyzője következik, hanem Fernando Alonso, akinek bajnoki címét 51-szeres szorzóval hozzák. A spanyol mögött Ricciardo (67) jön, majd Bottas és Button (egyaránt 101), utána Massa (126) és Kvjat (151).

A konstruktőri sorrend szintén érdekes, különösen ami a Haas hetedik helyét illeti: 1. Mercedes, 2. Ferrari, 3. Red Bull és McLaren, 5. Williams, 6. Force India, 7. Haas, 8. Renault és Toro Rosso, 10. Sauber és a Manor.

Forrás: www.formula.hu – RSS