“60-70 százalékban megmarad a keret” – erősítette meg a Kisvárda sportigazgatója

A magyar bajnokságból (OTP Bank Liga) biztosan kieső Kisvárda már a másodosztályú szereplésre hangolódik…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila a minap a Kossuth Rádiónak nyilatkozott a csapat jövőbeli kilátásairól, leginkább arról, hogy az NB II-re milyen kihívásokkal kell szembenézniük:

“Ezzel az intenzitással fogom végezni az NB II-ben, mint amit az utóbbi időben már vállaltam. Az akadémiai munka az időm nagy részét fölemészti és a többi ténykedésem is. Tehát a felnőttcsapatot a szakmai stábnak kell vinni, ott elképzelhető, hogy lesznek változások, nagyon nem vagyok elégedett a munkával. Nagyon nagy az érzelmi kötődés, bizonyos szempontból ez hátráltatja a csapatot, nekem sokkal több szakmaiság kell.”

A sportvezető a játékoskeretet érintő lehetséges változásokkal kapcsolatban elárulta, hogy nagyjából együtt fogják tartani a jelenlegi keretet: “A játékosainknak a nagy része kényszerből maradni fog. Akit tudunk, természetesen értékesítünk, és szeretnénk hozni majd néhány játékost, de 60-70 százalékban ez a keret megmarad. Azok a játékosok, akiknek a szerződésük lejár – Melnyk, Ötvös -, vagy már találtak csapatot, vagy tárgyalás közepén állnak és távoznak. Ötvös már aláírt Paksra, ő ott folytatja.”

“Az NB II-ben a másfajta futballigény, a párharcdominancia miatt meg is kell hagynunk a rutinosabb, erősebb, magasabb külföldi játékosokat, de gazdaságilag sem érné meg elküldeni őket, mert sokkal nagyobbat veszítünk az elengedésükkel, mint amit az NB II-ben a minimális központi támogatással kapnánk” – tette hozzá a sportigazgató.

fociclub

A “60-70 százalékban megmarad a keret” – erősítette meg a Kisvárda sportigazgatója bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.