A Brighton menedzsere, Roberto De Zerbi még nem döntött a jövőjéről

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton & Hove Albion menedzsere, Roberto De Zerbi beszélni akar a vezetőséggel a jövőjéről.

 (Photo by Gareth Fuller/PA Images via Getty Images)

A Brighton & Hove Albion menedzsere, Roberto De Zerbi beszélni akar a csapat tulajdonosaival, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ő és a klub továbbra is “ugyanazt tervezik a jövőre nézve”.

A 44 éves De Zerbit 2022 szeptemberében nevezték ki a Brighton vezetőedzőjének, és debütáló szezonjában a klub történetében először biztosította be az európai szereplést.

Az olasz szakembernek még két év van hátra a brightoni szerződéséből, de mivel a nyáron a Liverpoolnál, a Bayern Münchennél és a Barcelonánál is felszabadult a vezetőedzői pozíció, a jövője kérdésessé vált. De Zerbi a Liverpool távozó menedzserének, Jürgen Kloppnak a lehetséges utódjaként már szóba is került, de a Barcelona listáján is szerepel, mivel a távozó Xavi utódját keresik.

“Szeretnék beszélni a klubommal”

– mondta De Zerbi szombaton.

“Szerződésem van, ami nem jelent problémát. Az a probléma, hogy ugyanazt tervezzük-e a jövőre nézve. Még nem döntöttem a jövőmről, és beszélni akarok Tony Bloommal, a Brighton elnökével, hogy megértsem a tervét, és aztán együtt hozunk döntést minden probléma nélkül. A játékosokkal és a szurkolókkal való kapcsolatom nem változhat a jövő függvényében. Amit tettünk, az már történelem, és ezt senki sem felejtheti el”.

A Brighton a 9. helyen áll a Premier League-ben. De Zerbi csapata azonban úgy lép pályára a vasárnapi, liverpooli mérkőzésen, hogy a legutóbbi 22 Premier League-meccséből mindössze hatot nyert meg, és a Roma a legjobb 16 között kiesett az Európa Ligából.

De Zerbi vezetőedzői karrierje 2013-ban kezdődött, a Brightonhoz való kinevezése előtt a Sassuolónál és a Sahtar Donyecknél dolgozott.

fociclub

A A Brighton menedzsere, Roberto De Zerbi még nem döntött a jövőjéről bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.