A Fehérvár nem bírt a címvédővel

A Hydro Fehérvár AV19 4-1-re kikapott a címvédő vendég Red Bull Salzburgtól az osztrák jégkorongliga (ICEHL) pénteki, harmadik fordulójában.

Fehérvár

A nyáron kinevezett vezetőedzővel, Kiss Dáviddal remekül, két olaszországi győzelemmel kezdte a szezont a Volán, amely első hazai összecsapásán a „mumussal”, a címvédő Salzburggal találkozott, szinte telt ház előtt.

Szélig Viktor, a Fehérvár általános igazgatója abban reménykedett a születésnapján, hogy – megfogalmazása szerint – sikerül kozmetikázni az egymás elleni mérlegen, hiszen sorozatban 12 sikernél járt a Salzburg, ráadásul az utóbbi 18 csatából 17-et megnyert. Az osztrák gárda is két diadallal indított, de abból az egyik hosszabbítás után született.

Parádés hangulatban indult az összecsapás, és olyan iramot diktált a házigazda, hogy sorra kapta az emberelőnyöket. Azonban a nagyobbnál nagyobb lehetőségek kimaradtak, tizenkét lövésből sem sikerült betalálni. A második harmad áthúzódó kettős létszámfölénnyel kezdődött, de ez sem hozott gólt.

A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, a 32. percben távoli lövéssel vezetéshez jutottak az osztrákok, ráadásul a szünet előtt tovább nőtt a különbség egy nagy védelmi hibából. 

Nagy energiákat kellett volna mozgósítani a záró felvonásra, ám még csak 12 másodperc telt el, amikor már 3-0-ra húzott el a Salzburg egy kipattanóból, majd Peter Schneider a 47. percben is betalált.

A következő fórból viszont szépített a Volán, Hári János passzából Pascal Laberge volt eredményes. A folytatásban már nem született újabb találat.

A Fehérvár legközelebb vasárnap lép pályára, amikor a Klagenfurt vendége lesz.

Osztrák liga, 3. forduló:

Hydro Fehérvár AV19-Red Bull Salzburg (osztrák) 1-4 (0-0, 0-2, 1-2)
A magyar csapat gólszerzője
: Laberge (48.

Sebők gólt szerzett, Vay győztes bemutatkozása

Sebők Balázs, az Iserlohn Roosters magyar csatára gólt szerzett, ám csapata 4-2-re kikapott Mannheimben a német jégkorong-bajnokság pénteki játéknapján.

A válogatott támadó találatával a 45. percben még 2-1-re vezetettek a vendégek, ám a bajnoki címre is esélyesnek tartott hazai gárda a hátralévő időben fordított. Az Iserlohn egy győzelemmel és két vereséggel a 12. helyen áll a 14 csapatos DEL1-ben.

Vay Ádám először kapott lehetőséget a Poprad színeiben, és a kapus csapata remekelt a vendég a Kassa (Kosice) ellen. Az első harmad 5-0 volt, a vége pedig 7-2 lett. Vay 28 lövésből 26-ot hárított.

A Csányi Karolt foglalkoztató Zólyom (Zvolen) a pozsonyi Slovanhoz látogatott, és 5-2-re győzött. A csatár nem szerzett pontot 11 és fél percnyi játéka alatt.

Három fordulót követően a Zólyom a második, a Poprad a negyedik.

Az öt találkozón öt pontot szerző Erdély Csanád csapata, a dán Esbjergben 3-1-es vereséget szenvedett a Herning otthonában, és ezzel lecsúszott a negyedik helyre.

Vas Márton vezetőedző, valamint Horváth Milán és Horváth Bálint együttese, a Briancon az Amiens-t fogadta a francia bajnokságban, és 4-2-re győzött. A magyar játékosok nem szereztek pontot, ám csapatuknak megszakadt a három vereségből álló sorozata, és feljött a nyolcadik helyre.

A Majoross Gergely vezette Ravensburg Towerstars a vendég Rosenheimet verte 4-0-ra, így két győzelemmel és egy hosszabbításos vereséggel a második a német második vonalban (DEL2).

(MTI)

Post Views: 6

JochaPress