A junior hatok rajtja

Kecskeméten rendezik meg röplabdában az országos juniorbajnokság hatos döntőjét, a házigazda a végső győzelemre is esélyes csapatot indít férfi és a női küzdelemsorozatban egyaránt.

Lakner Gábor A röplabdadöntők sora Kecskeméten folytatódik, ahol péntektől vasárnapig bonyolítják le az országos juniorbajnokság hatos fináléját. A rendezés jogát a város egyedüli pályázóként nyerte el, érdekesség, hogy a helyi férfi- és női klub, azaz a Kecskeméti RC és a Röpke SE együtt adta be a jelentkezést.

junior röpi

A Dunaferr az alapszakasz után a bajnokságot is megnyerné

A férfiak mezőnyében a Dunaferr SE, a Kecskeméti RC, a FINO Kaposvár SE és a Pénzügyőr SE a középdöntő során könnyedén biztosította helyét a hatos döntőben, míg a Dág KSE és a Szolnoki Főiskola RKSI a rájátszásban csatlakozott a résztvevőkhöz. Az alapszakaszban a Dunaferr és a házigazda Kecskemét vívott hatalmas csatát az első helyért, amelyet végül a Dunaújváros szerzett meg. Várhatóan a bajnoki címért is ez a két együttes küzd meg, de szó sincs arról, hogy az ellenfelek egy-egy mérkőzésen ne lennének képesek meglepni a favoritokat.

A nők küzdelemsorozatában a Budapest Bank BRSE, a Vasas Óbuda, az MTK Budapest és a TEVA Gödöllői RC vívta ki a részvétel jogát rögtön a középdöntőben. A gödöllőiek igazi bravúrt értek el a mostani házigazda, a Röpke SE megelőzésével. A kecskemétiek aztán a rájátszásban javítottak, hatodikként a Fatum Nyíregyháza jutott a fináléba. A bajnokság alapszakaszában – bár sokáig az újonc Röpke SE vezetett – a Békéscsaba lett a legjobb. A két csapat kiemelkedett a mezőnyből, a kecskemétiek középdöntőben elszenvedett veresége azonban jelzi, hogy az esélyesek sem dőlhetnek hátra hétvégén.

Mindkét nem hatos döntőjében nagy küzdelem és színvonalas játék várható, hiszen a juniorok közül sokan már a felnőttbajnokságban is rendre pályára lépnek.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS