A LaLigába kerül kölcsönben az AC Milan fiatal játékosa – sajtóhír

Az elmúlt időszakban az AC Milan a kölcsönadás lehetőségét kereste fiatal argentin támadója számára, melyet a jelek szerint meg is talált…

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Germán García Grova információi szerint megegyezés született arról, hogy az AC Milanban kevesebb lehetőséghez jutó Luka Romero az idény hátralévő részére vételi opció nélkül kölcsönben a spanyol bajnokságban (LaLiga) sereghajtó Almería csapatához kerül.

A 19 éves támadó középpályás két évet töltött a Laziónál, ahol csak epizódszerephez jutott. Romero a 2022-2023-as idényben 12 találkozón kapott lehetőséget, a Serie A-ban hat mérkőzésen lépett pályára, megszerezte első és eddigi egyetlen gólját, amikor 17 évesen és 357 naposan talált be, így a Lazio történetének valaha volt második legfiatalabb bajnoki gólszerzője lett.

Ezt követően tavaly nyáron szerződött az AC Milanhoz, azonban a Rossonerinél eddig mindössze négy bajnokin és egy Coppa Italia-mérkőzésen szerepeltették, így a több játéklehetőség érdekében kézenfekvő lenne a kölcsönadása.

A hatalmas ígéret hírében álló tinijátékos Mexikóban látta meg a napvilágot 2004. november 18-án. Szülei származása révén argentin állampolgársággal is rendelkezik, míg hároméves kora óta Spanyolországban élt, így spanyol útlevele is van. Az Albiceleste színeit az U15-ös, az U17-es és az U20-as korosztályos válogatottban is viselte, így minden jel arra mutat, hogy – akárcsak a szintén fiatal korától Spanyolországban élő Lionel Messi – ő is Argentínát választja majd.

Romerót a korábbi híresztelések értelmében az argentin Boca Juniors és az olasz másodosztályú Como is szívesen foglalkoztatta volna kölcsönben.

fociclub

A A LaLigába kerül kölcsönben az AC Milan fiatal játékosa – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.