A Margitszigeten is a Real nyert

A Real Madrid nyerte az 5. Swietelsky-Mészöly Kupát a Margitszigeten. A spanyol csapat U11-es játékosai az MTK Budapestet verték a fináléban, így a tegnapi BL-döntő után újabb trófea kerül Madridba. A harmadik helyen Dárdai Bence csapatkapitányi vezérletével a Hertha Berlin végzett.

Majer Dániel Az U11-es csapatoké volt ma a főszerep a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, ahol az 5. Mészöly Kupa helyosztói zajlottak. Megérkezésünkkor az egyik pályán a Manchester United és a Crvena zvezda, a másikon a Mészöly Focisuli és a Brommapojkarna fiatal labdarúgói nyüstölték egymást az ötödik és a hetedik helyért. Előbbi találkozót a vörös ördögök 2-1-re, utóbbit a svéd csapat 5-2-re nyerte. Tony Whelan, egykori Premier League-játékos, jelenleg a Manchester United akadémiájának igazgatója elégedett volt csapatával.

„Persze, ha a gyerekeket kérdezik, nekik csak az eredmény a fontos, nekünk viszont az, hogy fejlődjenek, és évek múlva bemutatkozhassanak az első csapatban. Ez a remek torna nagyszerű lehetőség volt erre”– mondta a 63 éves mester. Whelan másodszor járt Magyarországon: „Nagyon kedves mindenki, jól érezzük magunkat. Tegnap meglátogattuk Puskás Ferenc sírját, nagy élmény volt a gyerekeknek, nálunk, Angliában is mindenki tudja ki volt, és hogyan verte meg az angol válogatottat a Wembley-ben. A magyar emberek igazi hőse.”

Mészöly Focisuli csapatában nemcsak fiúk, hanem Zsófi személyében lány is helyet kapott. „Talán ő volt a legharciasabb az egész csapatban” – mondta nevetve Mészöly Géza, a Mészöly Focisuli SE elnöke.

A döntő

A döntő

A helyosztók végeztével a döntő és a bronzmérkőzés következett. A fináléban a Martin Ødegaard édesapjával, Hans-Erik Ødegaard-dal a másodedzői „székben” felálló Real Madrid az MTK Budapesttel találkozott, pár méterrel arrébb pedig Dárdai Pál legkisebb fia, Bence rúgta a bőrt a Hertha Berlin csapatkapitányi szalagjával a karján. A csoportmeccsek alatt a madridiak egyszer már legyőzték Újvári Gábor együttesét 3-0-ra, a fináléban viszont jobban megizzadtak a spanyol fiatalok, 2-1-es sikerükkel azonban így is övék lett a trófea. „Jobb meccset játszottunk, ennek már olyan döntő szaga volt” – értékelt a lefújást követően Újvári. – Már ebben a korban szembetűnő, hogy milyen technikai képzettséggel rendelkeznek a Real játékosai, egy az egy ellen bárkit képesek levenni a pályáról. Két három hetente hasonló hőfokú tornákon vesznek részt, már nagyon kicsiként kiválogatják a legjobbakat. Azt gondolom, nekünk ebben kell fejlődni.”

A győztes csapat

A győztes csapat

A bronzmeccs a Hertha Dinamo Zagreb elleni 4-2-es győzelmével zárult. Dárdai Bence 10 éves kora ellenére csapatkapitányként játszotta végig a találkozót a nála egy évvel idősebbek között. „Nálunk mindig változik, ki a csapatkapitány, jól teljesítettem az elmúlt edzéseken, ezért most én kaptam a karszalagot. Na meg persze azért is, mert Magyarországon vagyunk”–mondta a környezetben először pályára lépő Bence. Idősebb testvére, Márton 2013-ban egyébként már átélte, milyen nyerni a Mészöly Kupán. „Mondta nekem otthon, hogy ha nem nyerünk, akkor biztossá válik, hogy jobb mint én”–mosolygott a legkisebb Dárdai, aki azért a bronzéremmel sem lehet elégedetlen.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS