A Milan ajánlatot tett Florenzi megvásárlására

A Milan vezetősége a tavaly nyári megállapodáshoz képest alacsonyabb áron szeretné végleg szerződtetni Alessandro Florenzit, akinek egyértelmű a szándéka a jövőt illetően.

A 31 éves jobbhátvéd tavaly nyáron érkezett a Roma együttesétől és megbízható kiegészítőember volt a védelemben, miután összesen 24 bajnokin lépett pályára és 1150 játékpercet töltött a pályán, ezeken 2 gólt szerzett. A kölcsönszerződése a hónap végén lejár és a Milan megtette a lépéseket a megtartása érdekében.

A Sky Sport Italia és Fabrizio Romano transzferguru arról számolt be, hogy a Milan szeretné végleg megvásárolni Florenzit és mintegy 2,5 millió eurót ajánl a Roma vezetőségének a játékjogáért. A MilanNews szerint az olasz játékos közel áll ahhoz, hogy végleg csatlakozzon a Rossonerihez.

Paolo Maldiniék megpróbálnak kedvezményt kiharcolni az opcióból és olcsóbban megvásárolni az olasz válogatott játékost. A Milan és a Roma tavaly nyáron egy 4,5 millió eurós vásárlási opcióban állapodott meg egymással, míg a kölcsönvételi díj 1 millió euró volt.

Florenzi szándéka egyértelmű: maradni akar és a következő szezonban is szeretné a Rossoneri-mezt viselni, amellyel a 2021/22-es idényben Scudettót nyert. Az olasz játékosnak még 1 év van hátra a szerződéséből a Románál.