A víz (és Új-Zéland) az úr

A magyar fiúválogatott vereséget szenvedett a címvédő új-zélandi csapattól az Asztanában zajló U18-as 3×3-as kosárlabda-világbajnokságon. Hogy a csapat ott lehet-e a negyeddöntőben, csak vasárnap derül ki, mert a vihar miatt nyolc mérkőzést másnapra halasztottak.

Lakner Gábor A már nyolc közé jutott magyar lányokat a fiúk is szerették volna követni a kazahsztáni Asztanában zajló U18-as 3×3-as kosárlabda-világbajnokságon. A legkiegyenlítettebb csoportban szereplő, Durázi Krisztofer, Füzi Róbert, Gulyás Milán, Kerpel-Fronius Gáspár összetételű csapat szombaton Új-Zéland ellen folytatta szereplését.

3x3 Asztana fiúválogatott

A címvédő új-zélandiak válogatottunk fölé magasodtak  •  Forrás: FIBA

A címvédő mindkét korábbi mérkőzését megnyerte, és ezúttal is remekül kezdett: 5-1-re ellépett a magyar válogatottól. Az új-zélandiak jelentős magassági fölényben voltak, annak köszönhetően rendre ők szedték a lepattanókat, így jóval többet kísérletezhettek dobással. A különbség egyre nőtt, 10-4 után azonban elkapta a fonalat Szarvas Gábor együttese, és 12-10-re felzárkózott . A rivális aztán megrázta magát, és 6-0-s rohammal gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Válogatottunk becsülettel küzdött, de a torna egyik legjobb csapata túl nagy falatnak bizonyult: az új-zélandiak 21-13-ra győztek, és bejutottak a nyolc közé.

3x3 Asztana Kányási Veronika

Kányási Veronika egy aranyat már nyert  •  Forrás: FIBA

A körbeverések miatt a magyar válogatottnak még maradt halvány reménye a negyeddöntőre, de hogy azzal sikerül-e élnie, csak vasárnap derül ki. A heves esőzés miatt ugyanis félbeszakadt a Brazília–Spanyolország összecsapás, és a szervezők végül úgy döntöttek, a nap utolsó nyolc mérkőzését – közte a Magyarország–Fülöp-szigetek találkozót – a szűnni nem akaró vihar miatt másnap reggelre halasztják.

Jutott azért jó hír is mára, hiszen Kányási Veronika nyerte a világbajnokság ügyességi versenyét. A 17 éves magyar játékos az elődöntőben a guatemalai Nathaly Pinelót, a döntőben pedig a lengyel Julia Niemojewskát múlta felül. Menet közben az is eldőlt, hogy magyar leányválogatott vasárnap Spanyolországgal játszik a negyeddöntőben.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS