Abbiati: “Nem lepődtem meg Gigio teljesítményén”

Christian Abbiati, a Milan egykori legendás hálóőre elismerő szavakkal beszélt a csapat 17 éves kapusáról, Gianluigi Donnarummáról, aki napra pontosan 1 évvel ezelőtt mutatkozott be a felnőtt csapatban egy Sassuolo elleni győztes meccsen.

Abbiati az előző szezonban intett búcsút a profi labdarúgásnak és 18 év szolgálat után távozott a Milantól. Az olasz kapus 3 Scudettót, 1 Olasz kupát, 2 Olasz szuperkupát, 1 Bajnokok Ligáját és 1 Európai szuperkupát nyert a piros-feketékkel.

“Nem lepődtem meg Donnarumma teljesítményén, láttam az edzéseken és tudom, hogy milyen adottságokkal rendelkezik. Kicsit magamat látom benne, hasonlóan temperamentumos, mint amilyen én voltam. Ő egy introvertált, befelé forduló személyiség és nem érzi a nyomást. Mindig koncentrált marad és ez azért fontos, mert az ellenfél akár másodpercek alatt a tizenhatoson belülre juthat. Magas szintet képvisel, de még sokat fejlődhet. Montella nagyon jól teljesít és lelkesedést hozott az öltözőbe, de nem szabad elfelejteni Mihajlovic és Brocchi munkáját.” – mondta Abbiati a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

“Donnarumma rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyekkel ő lehet a jövő Milanjának csapatkapitánya, de szeretnék nagy hangsúlyt fektetni a jövő szóra. Most azonban erről beszélni nem hasznos, mert a csapatkapitányi karszalag nagy nyomással jár, ezt tapasztalatból mondom. Egyszer láttam a Primavera csapat edzésén és azonnal tudtam, hogy nagy jövő áll előtte. Még egy idióta is látta volna, hogy Gigio átlag feletti képességekkel rendelkezik. Donnarumma a válogatottban? Mint mondtam, semmi nem lep meg vele kapcsolatban.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS