Megvan az első siker

Megszerezte első győzelmét a junior-leányválogatott, miután 33-26-ra felülmúlta a Balatonboglárra 13 játékossal érkező EUbility Group Békéscsaba kéziseit. „Különtudósítónk” ezúttal a saját teljesítményével nyolc gólja ellenére sem teljesen elégedett Klujber Katrin.

reb Egy sima és két szoros vereséget követően ezúttal megízlelhette a győzelem ízét a női felnőtt kézilabda-bajnokságban „félig” szereplő junior-leányválogatott. Hajdu Jánosék ellenfele az NB I-ben utolsó, öt bajnokit követően még pont nélküli Békéscsaba volt, amelynek kispadján igazán márkás tréner, a férfiakkal olimpiai negyedik Skaliczki László ül. A mérkőzésről ezúttal Klujber Katrin számolt be honlapunknak.

klujber_katrin_csehp04

Klujber Katrinék győzelemnek örülhettek  •  Fotó: MKSZ/Cseh Péter

„Az első félidő szoros volt, talán kicsit nem is vettek minket komolyan – kezdi a fineszes jobbszélső. – Vezettünk, aztán felzárkóztak. Később viszont összeállít a védekezésünk, figyeltünk a ziccerek értékesítésére. Mindegyik meccsnek úgy állunk, hogy nyerni akarunk, és itt a második félidőben, négygólos vezetéskor érezhettük, hogy most sikerülhet is.”

Az első harminc percet követően 17-14-re vezetett a csikócsapat, a vége pedig egészen sima, 33-26 lett. A prímet az egyaránt nyolc gólig jutó Hornyák Bernadett és Klujber (két dunaújvárosi) vitte.

„Teljesen azért nem vagyok elégedett a teljesítményemmel. Az elején vagy három ziccert kihagytam, de utána már jobban koncentráltam.”

Ha a program nem változik, a juniorválogatott majdnem egy hónap múlva, november 22-én, a Mosonmagyaróvár ellen lép pályára.

A junior kézilabda-válogatottak amolyan fél évadot játszanak az évadban: mindig az élvonalbeli riválisok látogatnak el Balatonboglárra. Nincs visszavágó, és így természetesen az eredmények nem befolyásolják a bajnokság sorrendjét.

A korábbi mérkőzések:
Juniorválogatott˜–Ferencváros
Juniorválogatott–Dunaújvárosi Kohász
Juniorválogatott–Siófok

A NŐI JUNIORVÁLOGATOTT NB I-ES MÉRKŐZÉSE
U19-es válogatott–EUbility Group Békéscsaba 33-26 (17-14)
Balatonboglár, játékvezetők: Haraszti, Nachtmann
JUNIOR VÁLOGATOTT: Suba, Hlogyik (kapusok), Dányi, Fodor 2, Giricz, Háfra 3, Hornyák B. 8 (1), Klujber 8 (4), Kuti 3, Márton 5, Nagy L., Pankotai, Pásztor, Román, Szabó K. 4. Szövetségi edző: Hajdu János
BÉKÉSCSABA: Triffa, Kölcze (kapusok), Balogh, Bottó, Diószegi, Dukic 3, Gávai 1, Glusica 4, Kovacsevics 7, Mihálffy 3, Terenyi, Vaszilevszkaja 1, Vukajlovic 7 (2). Edző: Skaliczki László
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/5, ill. 3/2

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS