Ambrosini szavai Leaóról és De Ketelaeréről

A Milan korábbi középpályása, Massimo Ambrosini szerint csak Rafael Leaón múlik, hogy aláírja-e a szerződésének meghosszabbítását, valamint a Tuttosportnak adott interjújában kifejtette, hogy igazságtalannak érzi a Ricardo Kaká és Charles De Ketelaere közötti összehasonlításokat.

A kétszeres BL-győztes korábbi középpályás úgy véli, hogy Leaónak nem szabad megelégednie a jelenlegi teljesítményével és továbbra is fejlődnie kell.

“Rafa még mindig egy fejlődési folyamaton megy keresztül. A természet egy olyan tehetséget adott neki, amellyel mindenkinél jobb játékossá válhat, ezért nem szabad megelégednie a jelenlegi teljesítményével. Csak tőle függ, hogy korlátozni tudja-e ezeket a formahanyatlásokat.” – mondta Ambrosini.

“A Milannál óvják és szeretik őt, itt senki sem kérdőjelezi meg a képességeit. Csak ismételni tudom, hogy a hosszabbítás csak rajta múlik. A világbajnokság utáni hónapok sorsdöntőek lesznek, hogy sikerül-e a Bajnokok Ligájában is kiemelkednie.”

Ambro elismerő szavakkal illette a korábbi csapattársát, Ricardo Kakát és reagált a Charles De Ketelaeréval való hasonlítgatásokra.

“50 évente születik olyan játékos, mint Kaká. Amikor Ricky megérkezett Olaszországba, a labdarúgás megváltozott és ő egy különböző típusú játékos volt. Egyetlen mérkőzés az Ancona ellen elegendő volt ahhoz, hogy tudatosuljon bennem, mekkora potenciál rejlik benne.”

“Ezért volt igazságtalan De Ketelaerét hozzá hasonlítani. Mindenesetre úgy vélem, hogy ez a hasonlítgatás nem tartott sokáig, tekintettel arra, hogy mennyire különböző típusú játékosokról van szó. Charles egy új világba csöppent bele és küszködik, hogy megfeleljen az elvárásoknak. Véleményem szerint emiatt görcsössé vált a játéka.”