Aranyhab a tortán

Négy éremmel, közte két arannyal fejezte be a szereplését a korosztályos magyar kajak-kenu válogatott a Brandenburgban rendezett maratoni-világbajnokságon. A Varga Ádám, Petró Erik páros az ifjúsági kajakosok, míg a Laczó Dániel, Bakó Tamás duó a korosztály kenusai között győzött.

reb Totális siker – nagyjából így értékelhetjük a magyar utánpótlás németországi vb-szereplését. A hétvégén javarészt már a felnőttek futamait tartották a maratoni kajak-kenu vb-n, de ahogy szombaton, úgy vasárnap reggel is két ifjúsági számmal indult a versenynap.

És az eredményekben sem maradtak el a mai szereplők a tegnapiaktól.

kajak_kenu_mkksz

A magyar kajakosok és kenusok sikerei a napot is elhomályosították  •  Forrás: MKKSZ

A fiú ifjúsági kajakosok szombati egyéni számát megnyerő Varga Ádám Petró Erikkel szállt hajóba, s nagy csatát vívott a britek Luke Harding, Magnus Gregory alkotta duójával. Végül a magyarok bizonyultak jobbnak, igaz, a 22,6 km-es távon alig másfél másodperccel. Az egyéniben ezüstérmes Erdőssy Csaba győri klubtársával, Mayer Keánnal – az első két hajótól jócskán elmaradva – a harmadik helyen ért célba.

Csabai Edvin, a szövetség szakmai igazgatója felcsapott riporternek, így kevéssel a verseny után már értékelni hallhattuk Petrót és Vargát:
„Az egész futam alatt többször is átfutott rajtam, hogy csak a harmadik helyen végzünk, már majdnem is bele is törődtem. De aztán eszembe jutottak az edzőm szavai, hogy az utolsó szakaszon csak a győzelemre gondolhatok. Szerencsére éppen az utolsó futás jött ki a legjobban” – nyilatkozta Petró az MKKSZ közösségi oldalán látható videón. Varga hozzátette, az egyéni sikere után sikerült kipihennie magát, s bár a hajrában még ő is kételkedett a sikerben, örül, hogy megszerezték az aranyérmet.

A duplaérmes kezdést követően a kenus fiúk még teljesebb magyar diadalt arattak: a Laczó Dániel, Bakó Tamás páros meggyőző, nagyjából fél perces fölénnyel utasította maga mögé az egyéni számban bronzérmes Adolf Balázs és Kosznovszki Gergely Zoltán alkotta duót.

A magyarok így az utolsó napon is kihozták a lehetőségekből a maximumot. Összeszámolni is elképesztő: a megrendezett tíz versenyszámból kilencszer a magyar Himnusz szólt a győztes tiszteletére, a küldöttség pedig a kilenc arany mellett hat ezüst- és három bronzérmet szerzett.

Korábbi anyagaink: előzetes, 1. napi tudósítás, 2. napi tudósítás

MARATONI KAJAK-KENU VILÁGBAJNOKSÁG, BRANDENBURG (NÉMETORSZÁG)
Fiúk
Ifjúsági. K–2 (22,6 km).
1. PETRÓ ERIK, VARGA ÁDÁM (MAGYARORSZÁG) 1:37:18,7, 2. Luke Harding, Magnus Gregory (Nagy-Britannia) 1:37:20,1, 3. Erdősy Csaba, Mayer Keán (Magyarország) 1:37:24,9.
C–2 (19 km).
1. LACZÓ DÁNIEL, BAKÓ TAMÁS (MAGYAROSZÁG) 1:31:42,6, 2. Kosznovszki Gergely Zoltán, Adolf Balázs (Magyarország) 1:32:16,0, 3. Sérgio Maciel, Marco Apura (Portugália) 1:33:48,2

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS