Budapest–vidék 2-2

Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia–MAFC Kosársuli és Debreceni Kosárlabda Akadémia–Vasas Akadémia elődöntőt rendeznek az országos fiú-serdülőbajnokság debreceni nyolcas fináléjában.

Lakner Gábor Befejeződtek az országos fiú-serdülőbajnokság debreceni nyolcas döntőjének csoportküzdelmei. Eldőlt, hogy a nyitónapon négy közé jutott Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és a Vasas Akadémia mellett melyik két csapat folytathatja az elődöntőben.

DKKA serdülő

A DKKA mindhárom mérkőzését megnyerte  •  Forrás: kosarsport.hu

A B csoportban minden lényeges kérdés válaszra lelt csütörtökön, egyedül a csoportelsőségé maradt nyitva. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia a nyitónapon mutatott játékának megfelelően 99-76-re legyőzte a Vasas Akadémiát, azzal megszerezte az első helyet. A csoport másik mérkőzésén a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia 82-67-re felülmúlta a Budapesti Honvédot.

Az A csoportban a nyitónap két győztese, a házigazda Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI és a MAFC Kosársuli is megnyerte a második összecsapását is, így abban a négyesben szintén hamar eldőlt a továbbjutás. A debreceniek magabiztosan, 77-44-re nyertek a Zsíros Akadémia Kőbánya ellen, a MAFC viszont alaposan megszenvedett a Soproni Sportiskola ellen. A harmadik negyed végén még a soproniak vezettek, a végjátékban azonban higgadtabb maradt a fővárosi csapat, és 75-70-re győzött.

Az utolsó fordulóra a csoportelsőség maradt egyetlen nyitott kérdésként, a két továbbjutó csatája végül a záró negyedben dőlt el a házigazda debreceniek javára. Az utolsó tíz percnek 63-59-es Debrecen-vezetésről vágtak a felek, végül 86-69-re nyert a rendező. A MAFC elleni küzdelem sokat kivett a soproniakból, és 90-69-re kikaptak a Zsíros Akadémiától.

Szombaton az 5-8. helyért 10 órától Szombathelyi Kosárlabda Akadémia–Soproni Sportiskola, majd 12 órától Zsíros Akadémia Kőbánya– Budapesti Honvéd mérkőzéset rendezik meg. 14 órakor kezdődik a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia–MAFC Kosársuli elődöntő, a nap a 16 órára kiírt Debreceni Kosárlabda Akadémia–Vasas Akadémia elődöntővel zárul Debrecenben.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS