Csak pislákolt a remény

Kikapott a németektől, így az alsóházban folytatja a küzdelmeket a férfi U20-as kézilabda-válogatott a Dániában zajló Európa-bajnokságon. A csapatnak voltak fellángolásai a továbbjutásról döntő meccsen, de gyorsan kialudt a tűz.

Pusztai Viola Remekül kezdődött a sorsdöntőnek bizonyuló Németország elleni csoportmérkőzés a férfi U20-as kézilabda-válogatottnak, de ahogy mondani szokták: az ötödik percben 3-1-es vezetésnél le is kellett volna fújni a meccset. A magyarok csak úgy szerezhették volna meg a D csoport első két helyének valamelyikét, ha legyőzik a németeket – két éve az U18-as Eb-n 30-20-ra múlta felül –, ergo, így juthattak volna be a következő csoportkörbe, a legjobb nyolc közé.

A németek lényegében simán nyertek

A németek lényegében simán nyertek

Szóval jól indult, de rémálomszerűen folytatódott. Miután a németek megtalálták a ritmusukat, gyorsan elléptek Gyurka János együttesétől, s bár az utolsó tíz percben Juhász Ádámék közelebb tudtak jönni hozzájuk, jellemzően öt-hat góllal vezettek. Ráadásul az utolsó másodpercekben megítélt hetest Győri Mátyás úgy hagyta ki, hogy csaknem kidobta a labdát a teremből.

Ez nem sok jót ígért a folytatásra…

A második félidőt ötgólos hátrányba kezdte a válogatott, s mintha a magabiztos vezetéstől a németek elégedetten hátra is dőltek volna, mondván, félgőzzel is megnyerik a meccset. Csakhogy ez eladott labdákat, kihagyott helyzeteket, dekoncentráltságot szült, amivel viszont – úgy tűnt – a magyarok nem tudnak élni.

Aztán mégis megtört a jég, és néhány percen belül a 17-17-et mutatott az eredményjelző. Új meccs kezdődhetett volna, főleg, ha a három adandó alkalom egyikből megszerzik a vezetést a magyar fiúk, csakhogy ahelyett a németek vették vissza.

Nem könnyítette meg a helyzetet, hogy futószalagon jöttek a kiállítások, miközben az ellenfél védekezése feljavult, Bartókék pedig sokat hibáztak támadásban. Balogh Ákos védett néhány német kísérletet, de a védekezés továbbra sem volt a segítségére, így az ellenfél egyre növelte az előnyét. A meccs végén 30-22-es győzelemnek, és a horvátok előtt megszerzett csoportelsőségnek örülhetett, míg a magyar válogatott csoportharmadikként az alsóházban folytatja a küzdelmeket.

FÉRFI JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
Csoportmérkőzés, D csoport
Magyarország–Németország 22-30 (12-17)
Kolding
Játékvezetők: Bounouara, Sami (franciák)
Magyarország: Rózsavölgyi, Balogh 1 (kapusok), Bartók 3, Fekete 2, Füzi, Gábor, Győri 6, Hanusz 1, Juhász 1, Kovács M. 1, Ligetvári, Mikita, Sinkovits, Tóth 3, Varjú 4. Szövetségi edző: Gyurka János
Németország: Birlehm, Twarz (kapusok), Zintel 4, Salger, Semper 2, Nothdurft 5, Struck, Spohn 1, Golla 1, Weissgerber, Michalczik 5, Gempp 3, Mertens 4, Suton 3, Schade 1, Müller 1. Szövetségi edző: Markus Baur
Kiállítások: 14, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS