Csoportkör letudva

Húszgólos győzelemmel zárta a csoportküzdelmeket a leány U19-es vízilabda-válogatott a hágai Európa-bajnokságon. A nyolc közé jutásért Izraellel mérkőzik.

P. V. Újabb edzőmeccs várt szerdán a leány U19-es vízilabda-válogatottra a hágai Európa-bajnokságon. Nincsenek könnyű helyzetben a lányok, hiszen a könnyed győzelmek nehezen pörgetik fel őket az igazán vérre menő összecsapásra, amely még csak nem is a nyolcaddöntőben vár rájuk.

Sima győzelem az ukránok ellen, s a nyolcaddöntőben sem várható nagy csata Izraellel szemben

Sima győzelem az ukránok ellen, s a nyolcaddöntőben sem várható nagy csata Izraellel szemben

Örömteli, hogy Ukrajnában is egyre népszerűbb a vízilabda, és az utánpótlás-világversenyeken már megméretik magukat a válogatottjaik, csakhogy a topcsapatoktól még nagyon messze vannak. Az oroszoktól elszenvedett 32-3-as vereséget biztosan nem teszik ki az ablakba, már csak a két ország nem éppen baráti viszonya miatt sem…

No, de arra sem lehetnek büszkék, hogy a magyaroktól 22-2-re kaptak ki, miközben Faragó Tamás szövetségi kapitány is bosszús amiatt, hogy a lányoknak ilyen és hasonló meccseket kellett játszania az Eb csoportkörében.

– Be kell látni, ez a mérkőzés is értékelhetetlen volt – fogalmazott a szövetség honlapján az olimpiai bajnok edző, aki saját csapata játékával sem volt elégedett. – A lefordulások és az átlövések jól sikerültek, pontosak voltak, de felállt védelem ellen még az ukránok is sokszor elvitték centerből a labdát. Az oroszok elleni vereség során tíz-tizenkét labdát veszítettünk középen, komoly feladat, hogy ezen a téren javuljunk, máskülönben a negyeddöntőben aligha lehet esélyünk. Addig igyekszünk javítani.

A magyar csapat csütörtökön 18 órától játszik a D csoportban harmadik helyen végzett Izraellel. Azt a csoportot a görögök nyerték a németek előtt, utóbbi együttes a B csoport – ebben szerepeltek a magyarok – harmadikjával, a horvátokkal játszik. Innen természetesen az oroszok kerültek egyenes ágon a negyeddöntőbe, ahogy a C csoportot megnyerő házigazda hollandok és az A csoport élén végző olaszok is már a nyolc között vannak. A topcsapatok közül a Hollandia mögött végzett spanyolok a szlovákokkal mérkőznek a negyeddöntőért, az A csoportban második britek a szerbekkel küzdenek meg ugyanezért.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, HÁGA
Csoportmérkőzések
Magyarország–Horvátország 22-3 (7-1, 7-0, 3-1, 5-1)
Oroszország–Magyarország 16-9 (1-1, 6-3, 4-2, 5-3)
Magyarország–Franciaország 19-4 (5-0, 6-1, 4-0, 4-3)
Magyarország–Ukrajna 22-2
Szeptember 15, csütörtök: nyolcaddöntő, Magyarország–Izrael 18.00
Szeptember 16, péntek: negyeddöntő
Szeptember 17, szombat: elődöntő
Szeptember 18, vasárnap: döntő

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS