Ecseki, Szudi: elődöntő!

Szenzációs eredményt produkált az év első asztalitenisz World Tour-versenyén az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős. A korábbi ifjúsági Európa-bajnok magyar páros bombaerős tajvani duó legyőzésével jutott be az elődöntőbe. Részletek folyamatosan!

UP-info A pénteki versenynapon két olyan magyar páros szerepelt az idei év első World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban zajló, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Openen, amelynek utánpótláskorú versenyzők is a tagjai.

Elsőként a női negyeddöntőben Bálint Bernadett és Nagyváradi Mercédesz állt asztalhoz. A Kolbermoor SV és a Budaörs pingpongozója a tajvani Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan kettőssel került szembe. Az ázsiai kettős egy magyar duót már „elfogyasztott” a tornán, a nyolcaddöntőben a Madarász Dóra, Pergel Szandra duót gyűrte le 3-2-re. A 2. fordulót is a két Lin kezdte jobban, az első szettet 11-6-ra nyerte. A folytatásban viszont a szepsiszentgyörgyi születésű, februárban 21. életévét betöltő Bálint és 22 esztendős, vagyis már a felnőtt korosztályhoz tartozó párja remekül küzdött, és hozta is a játszmát 11-9-re. A fordulópontot a harmadik felvonás jelentette, amelyet nagy csatában, 12-10-re nyertek a tajvaniak. Onnan már nem volt visszaút, a negyedik szettet viszonylag könnyedén, 11-5-re hozták, így 3-1-es sikerrel jutottak be az elődöntőbe.

Szudi Ádám és Ecseki Nándor szenzációs győzelmet aratott Fotó: moatsz.hu

Szudi Ádám és Ecseki Nándor szenzációs győzelmet aratott  •  Fotó: moatsz.hu

Ötven perccel Bálinték mérkőzésének megkezdése után elindult a férfi párosok negyeddöntője is. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duónak is tajvani ellenlábas jutott, mégpedig a Csen Csien-an és Csuang Csi-jüan kettős. A 2014-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyerő magyar páros ihletett formában pingpongozott a világranglista 25., illetve 10. helyezettje ellen. Az első játszmát 11-7-re húzta be, a másodikban pedig valósággal lelőtte az asztalról a tajvaniakat (11-4). A legnagyobb küzdelmet a harmadik hozta, végül az is a két, 20 esztendős magyar játékos magabiztos sikerével zárult (11-8), így 3-0-ra diadalmaskodott, és a legjobb négy közé jutott.

Az elődöntőt délután rendezik meg, a mieink ellenfele a brazil Hugo Calderano, Gustavo Tsuboi egység lesz. A másik ágon kínai Fang Bo, Zhou Yu kettős csatázik majd a német Ruwen Filus, Ricardo Walther párossal.

A beszámolónkat természetesen folytatjuk.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS