Ekkora büdzséből igazolhat a Milan a nyáron

Olasz sajtóinformáció szerint körvonalazódni látszik, hogy Paolo Maldiniék körülbelül mekkora költségvetésből gazdálkodhatnak a nyári átigazolási időszakban.

Elérkezett a nyár és ezzel párhuzamosan egyre inkább kezd beindulni a mercato Olaszországban. A Milan vezetősége több poszton is erősítést tervez a következő szezonra. Ugyan a továbbiakban már nem az Elliott, hanem a RedBird Capital Partners kezében lesz a klub tulajdonjoga, ennek ellenére a stratégiában és a játékospolitikában nem várható drasztikus változás.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a RedBird csoport vezetője, Gerry Cardinale körülbelül legalább 100 millió eurós összeget bocsát a Milan vezetőségének rendelkezésére a nyári mercato alatt.

Ekkora keretből gazdálkodhatnak Maldiniék a csapat megerősítésére törekedve. Az összeg a Scudetto megnyeréséből származó pénzdíjazásból, a Bajnokok Ligája-részvételből befolyó összegből és a januári spórolásból tevődik össze. Mint ismert, a télen Marko Lazetic szmeélyében mindössze egyetlen játékost igazolt a klub.

A Gazzetta a konkrét célpontokat is megnevezte: a középpályára Renato Sanches, míg a védelem tengelyébe Sven Botman a célpont a Lille-ből. Mindkét játékossal egyezsége van a Milannak a személyes feltételekben. Sanches esetében közel a megegyezés a Lille vezérkarával egy 18 millió eurós átigazolási árról. Csatárposzton Divock Origi érkezése borítékolható, ő szabadon igazolhatóként – átigazolási díj nélkül – érkezik a Milanhoz. Emellett támadó-középpályás és jobb szélső támadó leigazolását is tervezi a vezetőség, az eddig felmerült nevek: Charles De Ketelaere, Domenico Berardi, Noa Lang, Nicoló Zaniolo.