Élen a Honvéd

Az utolsó fordulóban aratott győzelmével a Budapesti Honvéd nyerte meg a kiemelt fiú-juniorbajnokság felsőházi rájátszását. A fővárosiak két hét múlva hazai pályán szerezhetik meg a bajnoki címet.

Lakner Gábor Véget ért a junior fiúk kiemelt kosárlabda-bajnokságának rájátszása, amely komoly izgalmakat hozott: az első hely sorsa az utolsó fordulóban dőlt el. A két élcsapat, a Honvéd és a Körmend egymás elleni mérkőzésén lépéselőnybe kerültek a fővárosiak, és mivel az utolsó játéknapon 73-69-re legyőzték a Pécset, megnyerték a felsőházi rájátszást. A táblázatot sokáig vezető Körmend ráadásul jelentősnek mondható vereségbe futott bele zárásként, a harmadik helyre befutó Szolnok otthonában maradt alul 75-55-re.

DSC_0186

A Honvéd (fehérben) nyerte az alapszakaszt

A Vasas, a Pécs és a Szombathely is biztosította helyét a nyolcas döntőben, az utolsó két kiadó helyről keresztjáték dönt. A hetedik MAFC és a nyolcadik Nyíregyháza az alsóház két legjobbjával, a Debrecennel és a Sopronnal mérkőzik meg a fináléért. Az első mérkőzések után a visszavágókat vasárnap játsszák, amikor a felsőházi csapatok szerepelnek hazai pályán.

A Debrecen és a Sopron már túl van egy-egy hasonló párharcon, hiszen előbbi a PVSK-t múlta felül 148-124-es összesítéssel, míg a soproniak kettős győzelemmel léptek túl a Törökbálinton. Annak köszönhetően nyílt meg előttük az esély a nyolcas döntőre.

A finálét április 21-24-én rendezik meg a Dózsa György úti Simon János Kosárlabda Csarnokban, a rájátszás első helyét megszerző Honvéd tehát hazai pályán szerezheti meg a bajnoki címet. A legnagyobb rivális vélhetően a Körmend és a Szolnok lesz, de a többi csapat ellen sem mehet biztosra egyik ellenfél sem.

A játékosok a minél jobb helyezés miatt azért is küzdenek, hogy felhívják magukra Ferenczi Tamás szövetségi edző figyelmét. Az U18-as válogatottat irányító szakember a helyszínen figyeli meg a teljesítményüket, és a juniorbajnokság döntője után hirdet keretet. A válogatott nyáron a B divíziós Európa-bajnokságon lép pályára július 29-től augusztus 7-ig Szkopjéban.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS