Élet+Stílus: Éjszaka megműtötték a magyar kéziválogatott kapusát, már biztosan nem játszhat az Eb-n

„Nagyon nehéz napon vagyunk túl, főleg Kristóf, hiszen meg kellett operálni, Dominik térde pedig további vizsgálatokra szorul, így nem lehetnek velünk” – mondta a hazai szövetség honlapjának Chema Rodriguez szövetségi kapitány, majd hozzátette, ezek után is minden erejükkel azon lesznek, hogy a legjobb eredményt érjék el a Franciaország ellen az utolsó középdöntős találkozójukon.

A sérültekről Erdélyi Gábor csapatorvos azt mondta: „Palasics a beavatkozás után a körülményekhez képest jól van, éjjel, majd délelőtt is tudtunk vele beszélni személyesen, néhány nap múlva reményeink szerint hazatérhet. Ami Máthé Dominikot illeti, korábbi térdsérülése, majd műtétje után a torna során ismét panaszai jelentkeztek, majd ezek fokozódtak, így további vizsgálatok céljából hazautazott a kontinensviadalról”.Biztossá vált, hogy eddigi két kerettagja nélkül kell játszania a magyar férfi kézilabda-válogatottnak az Európa-bajnokság hátralévő részében – olvasható a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos Facebook-oldalán.
Palasics Kristóf mellett Máthé Dominikra sem számíthat már a tornán Chema Rodriguez szövetségi kapitány.
Palasics Kristófot keddről szerdára virradó éjszaka vakbélgyulladással megoperálták Kölnben, míg Máthé Dominik hazautazott az Európa-bajnokságról, így a torna során már egyik játékos sem tud pályára lépni.

A magyar válogatott szerda délután játssza utolsó középdöntős mérkőzését a már biztosan első helyen továbbjutó Franciaország ellen. Amennyiben Ausztria vereséget szenved Izlandtól, a házigazda Németország Horvátországtól, a magyar csapat pedig megveri a franciákat, akkor Chema Rodriguez csapata jutna be a legjobb négy közé. Ahhoz, hogy a magyar válogatott a legjobb hatba jusson, Izlandnak mindenképp le kell győznie az osztrákokat, a mieinknek pedig Franciaországot.

Írta a HVG

A Élet+Stílus: Éjszaka megműtötték a magyar kéziválogatott kapusát, már biztosan nem játszhat az Eb-n bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.