Élet+Stílus: Ez az igazi karrierváltás: korcsolyával a lábán tért vissza a brit élvonalba Petr Cech

[embedded content]

A cseh kapus labdarúgóként Bajnokok Ligáját is nyert.

A cseh közönségkedvenc EIHL-debütálása végül most hétvégére esett: a Glasgow Clan felett aratott győzelem utolsó öt percére cserélték be 5-1-es vezetésnél, a hátralévő időt Cech kapott gól nélkül hozta le. Jégre lépése előtt a belfasti csarnok közönsége azt skandálta: „We Want Cech!”, vagyis „Cech-t akarjuk!”
A Chelsea és az Arsenal labdarúgócsapatának egykori kapusa, Petr Cech a hétvégén mutatkozott be a brit első osztályú jégkorongligában, azaz az EIHL-ben szereplő Belfast Giants színeiben – számolt be a Jégkorongblog.
A londoni kékekkel 2012-ben Bajnokok Ligáját nyerő, most 41 éves cseh legenda focikarrierje lezárása után többször is szerepelt alsóbb osztályú brit hokiligákban, majd folyamatosan lépdelt felfelé, az idei kiírást már a másodvonalbeli Oxford City Stars kötelékében kezdte. Innen került át most kölcsönben Belfastba, egyenesen a brit elitliga egyik élcsapatához.

Írta a HVG

A Élet+Stílus: Ez az igazi karrierváltás: korcsolyával a lábán tért vissza a brit élvonalba Petr Cech bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.