Ennyibe kerül(ne) Kessié megtartása a Milannak

A La Gazzetta dello Sport szerint hatalmas összegbe kerülne a Milan számára, ha teljesítené Franck Kessié rendkívül magas követeléseit az új szerződésre vonatkozóan.

Az idő előrehaladtával egyre valószínűbb, hogy Kessié a nyáron öt év után búcsút int a Rossonerinek és a szerződésének lejártával ingyen távozik. Ráadásul a hétvégén a szurkolók kifütyülték az elefántcsontparti középpályást a Sampdoria elleni bajnokin.

A La Gazzetta dello Sport a mai számában részletezte, hogy mennyibe kerülne a Milan számára Kessié megtartása. A lap szerint a játékos új szerződése a fizetés és az ügynöki jutalék alapján 5 évre vonatkozóan körülbelül 90 millió euróval terhelné a klub költségvetését.

Kessié jelenlegi követelése évi nettó 8 millió eurós fizetés, ami szezononként bruttó 15-16 millió eurós kiadást jelent a klubnak. Ez 5 éves – azaz 2027 nyaráig szóló – szerződés esetén összesen 80 millió euró. Ezen felül a játékos ügynöke, George Atangana 10 millió eurós jutalékot kér a hosszabbítás aláírásáért. A Milan vezetősége egyértelművé tette, hogy nem hajlandó teljesíteni a játékos és az ügynök túlzott követeléseit. Ráadásul Atangana az ősszel – különböző indokoknál fogva – több előre megbeszélt tárgyalást is lemondott a Rossoneri vezetőségével.

Hasonló forgatókönyv játszódott le tavaly, amikor Gianluigi Donnarumma szezononként 10 millió eurós nettó fizetést akart kiharcolni. Ez bruttóban éves szinten 18,6 millió eurójába került volna a Milannak, azaz 5 évre összesen 93 millióba és ez még is nem tartalmazta volna a több tízmilliós ügynöki jutalékot Mino Raiola számára. Ezzel szemben a Milan vezetősége leigazolta Mike Maignant 14,3 millió eurós átigazolási áron a Lille-től. A francia válogatott kapus 5 évre írt alá évi 2,8 millió eurós nettó bérrel, ami bruttóban mindössze 3,66 milliónak felel meg az olasz adókedvezménynek köszönhetően. Maignan bruttó fizetése 5 évre összesen mindössze 18,3 millió euróval terheli a költségvetést, ami kevesebb mint ötöde Donnarumma bruttójának.