Érem Heidenheimből

Gnám Tamara bronzérmes lett a leánykadet-párbajtőrözők európai körversenyének heidenheimi állomásán, ahol öt magyar jutott a nyolc közé.

STJ Igen népes mezőny, 19 ország 203 vívója gyűlt össze a hétvégén Heidenheimben, ahol leánykadet-párbajtőrözőknek rendeznek az európai körverseny-sorozatba tartozó viadalt. A magyar küldöttség sem éppen maroknyi, hiszen 20 versenyzőnk utazott el a sportág baden-württembergi fellegvárába, a Kneipp-kupára.

Gnám, Borsody, Plásztán Attila edző, Muhari, Kazár, Dékány - jogos az öröm Fotó: hunfencing.hu

Gnám, Borsody, Plásztán Attila edző, Muhari, Kazár, Dékány – jogos az öröm  •  Fotó: hunfencing.hu

A program az egyéni versennyel kezdődött. Az első számú kiemelt az észtek ifjú csillaga, Karoline Loit volt, a magyarok közül a legelőkelőbb helyre Petri Renátát rangsorolták, az AVA sportolója a harmadik kiemelt lett. Az első tíz közé bekerült még az MTK színeiben versenyző Muhari Eszter (8.) és a Tatabányai SC-t képviselő Gnám Tamara (10.) is. A csoportkörben Petri igazolta is előkelő rangsorolását, hiszen két német, illetve egy-egy svájci, norvég, belga és lengyel leány előtt az első helyen végzett. Ugyanígy teljesített Muhari, Gnám, valamint Szondi Laura (BVSC), Kazár Dóra (AVA), Gábor Edina (Vasas), Pál Rea (Érd) és Kardos Edina (Vasas) is.

A mezőny a 128-as tábláról folytatta, a magyarok közül ezután a 16 közé Kazár, Gnám, Borsody Emma (BVSC), Muhari, Bogdányi Zita (DVE), Vértesi Lili (DHSE-PMD) és Dékány Kinga (AVA) verekedte magát. Itt aztán Bogdányit az orosz Ajzanat Murtazajeva győzte le, Muhari és Vértesi csatájából előbbi jött ki jobban, a többiek pedig nyertek, vagyis a nyolc között öt magyar szerepelt! A negyeddöntőben Gnám 15-10-re verte meg Kazárt, Borsody 15-11 kapott ki Murtazajevától, Muhari nem bírt az ugyancsak orosz Jevgenyija Zsarkovával (12-15), míg Dékányt a német Viktoria Hilbrig győzte le 15-14-re. A négy között Gnám a bombaformában vívó, később a döntőben is diadalmaskodó Murtazajevával került szembe, és simán, 15-5-re kikapott, ám a bronzérme így is remek eredmény. Muhari 5., Dékány 6., Kazár 7., Borsody pedig 8. lett.

Itthon a férfitőr egyéni U23-as európai körversenybe tartozó Gátai Tamás-emlékversenyt rendezték meg a Törekvés csarnokában. Összesen 94-en léptek pástra, a győzelmet a házigazdák sportolója, Mátyás Bálint szerezte meg, aki a döntőben az újpesti Mendrey Tamást győzte le 15-13-ra.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS