Érmekért Szabadkára

A magyar kadetválogatott két dobogós és két pontszerző hely reményében utazott el a korosztály szabadkai birkózó Európa-bajnokságára. Komáromi Tibor, a szövetség szakmai alelnöke elsősorban a kötöttfogásúaktól vár jó szereplést.

Lakner Gábor A határszéli szerb városban vendégszerepel a kadet birkózóválogatott keddtől vasárnapig a korosztály Európa-bajnokságán. Hazánkat népes csapat képviseli, csupán három súlycsoportban nem indul versenyzőnk. Kötöttfogásban tíz, szabadfogásban kilenc, míg a leányok között nyolc magyar lép szőnyegre.

dollaktamara2015ebszabadka

Dollák Tamara a 56 kilós súlycsoportban indul.  •  Fotó: birkozoszov.hu

„A hagyományoknak megfelelően a kötöttfogásúaktól várjuk a legjobb eredményeket, de a lányoknál is reménykedünk éremben és pontszerzésben” – mondta Komáromi Tibor, a szövetség szakmai alelnöke. – Szabadfogásban nehezebb helyzetben vagyunk, ennek ellenére azért bízunk benne, hogy ott is lesz magyar pontszerző. A felkészülés jól sikerült, mindenki keményen dolgozott, így várhatjuk a szép eredményeket. Két éremmel és két pontszerző hellyel már elégedettek lennénk.”

A kötöttfogású válogatottak már megismerkedtek a körülményekkel, hiszen a hónap elején nemzetközi tornán vettek részt Szabadkán. Lakatos Tamás, Kismóni Móric és Érsek Róbert is aranyérmes lett, Gégény Dominiknek viszont nincsenek kellemes emlékei az Eb helyszínéről, mert az idén ott kapott ki először.

Két éve a montenegrói kadet Eb-n nagyszerűen szerepeltek a a magyar fiatalok, akik ma már a juniorok között szállítják a jobbnál jobb eredményeket. 2013-ban egy arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel tért haza a magyar küldöttség. Hasonló szereplés most minden várakozást felülmúlna.

Magyarok a kadet Európa-bajnokságon
Augusztus 4-5., kedd-szerda: szabadfogás
Kedd. 50 kg: Németh Márton. 58 kg: László József. 69 kg: Gulyás Botond. 85 kg: Szurovszki Patrik.
Szerda. 46 kg: Farkas Rajmund. 54 kg: Egyed Balázs. 63 kg: Mester Milán. 76 kg: Lukács Botond. 100 kg: Medgyes Tibor.
Augusztus 6-7., csütörtök-péntek: nők
Csütörtök. 49 kg: Szekér Szimonetta. 56 kg: Dollák Tamara. 65 kg: Elekes Emese.
Péntek. 40 kg: Molnár Nikoletta. 46 kg: Faragó Nikolett. 52 kg: Bognár Erika. 60 kg: Németh Anna. 70 kg: Nagy Bernadett.
Augusztus 8-9., szombat-vasárnap: kötöttfogás
Szombat. 42 kg: Pásztori Richárd. 50 kg: Török Tamás. 58 kg: Bak Gergely. 69 kg: Kismóni Móric. 85 kg: Kismóni Botond.
Vasárnap. 46 kg: Váncza István. 54 kg: Kecskeméti Ferenc. 63 kg: Lévai Tamás. 76 kg: Gégény Dominik. 100 kg: Érsek Róbert.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS