Euro Kupa: Nagyváradon kötötte ki a Digit a Fradi

ftceurokupa01

Megnyugtató előnnyel várhatja a Fradi a Nagyvárad elleni második mérkőzést az Euro Kupa első meccse után.

ftceurokupa01

Az első meccsen egy győzelem nagyon sokat ért volna a Fradinak az Euro Kupában.

Jól is kezdett a zöld-fehér együttes. Az első negyedben már bő két perc elteltével 2-0-ra vezetett a Fradi. Avramovics majd Mitrovics volt eredményes megúszásból. Ezek után kapta a Nagyvárad az előnyöket, de nem tudott velük élni, nem úgy a Fradi, mely együttes még rátett egyet a hajrában. Pohl fórból fejezett be egy támadást, a fiatal játékos egy passz után rögtön előtte, 0-3. A második nyolc percben kezdett zárkózni a Nagyvárad. A hajrában már kettő is volt közte, de ezek után érkezett Jansik szenzációs centergólja, így a nagyszünetben három gól volt közte, 2-5.

A harmadik negyedben folytatódott a Ferencváros dominanciája. Madaras majd Csuk révén már öt volt közte, 2-7. A negyed utolsó percében még feljebb zárkóztak a hazaiak, de megnyugtató, négygólos magyar előnnyel mehettek pihenni a csapatok. A záróakkordból már csak öt perc volt vissza, mikor Radjen vágott be egy fórt (6-9), ekkor 12-6-os volt a kiállítási arány nem ide. A folytatásban rátett egy lapáttal a Fradi, zsinórban hármat lőtt, ezzel pedig 12-6-ra megnyerte a mérkőzést.

A visszavágó április 5-én lesz, amit a Fradi hatgólos előnnyel várhat.

Euro Kupa döntő, első mérkőzés:

Digi Nagyvárad – FTC-PQS Waterpolo 6-12 (0-3, 2-2, 2-3, 1-4)
Gólszerzők: Gheorghe 2, Diaconu 1, Asanovics 1, Georgescu 1, Radjen 1 ill. S. Mitrovics 3, M. Csuk 2, Jansik Sz. 1, Varga D. 1, Tóth 1, Pohl 1, Szirányi 1, Madaras 1, Avramovics

A visszavágót április 5-én rendezik.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS