EYBL-nyitány Pécsett

Az U14-es fiúk pécsi tornájával megkezdődött az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) új évada. A kilenccsapatos megméretésen három magyar együttes lépett pályára, és mindegyik nyert mérkőzést.

L. G.  Az U14-es fiúk nyitották meg az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) évadát, a legfiatalabbak Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban léptek pályára. A házigazda Rátgéber Akadémia mellett a magyar csapatok közül a Soproni Sportiskola és a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI szerepelt. A mezőnyt a macedón KK Feniksz 2010, a montenegrói KK Buducsnoszt, a szerb KK Flash, a cseh USK Pelhřimov, illetve a román LPS Bihorul Oradea és a CS U-BT Cluj-Napoca tette teljessé.

U14-es EYBL Pécs

Jelenet a pécsi tornáról  •  Forrás: EYBL

Örömteli, hogy mindegyik magyar csapat nyert mérkőzést, a pécsiek és a soproniak kétszer, a debreceniek egyszer hagyták el győztesen a pályát. A Rátgéber Akadémia 81-62-re alulmaradt a montenegróiakkal szemben, majd 96-31-re felülmúlta a szerbeket. A csehek ellen 68-43-as vereséggel zárt, a debreceniek ellen pedig  62-48-ra bizonyult jobbnak.

A soproniak a nyitányon 76-51-re kikaptak az aradiaktól, majd a debrecenieket 67-44-re verték. A szerbeket 109-36-ra ütötték ki, a kolozsváriak ellen pedig nagy csatában, 71-62-es vereséget szenvedtek. A debrecenieket a két magyar rivális mellett a macedónok győzték le 62-52-re, egyetlen győzelmüket a KK Flash ellen érték el, akkor 79-50-re nyertek.

A tornát a macedón KK Feniksz nyerte veretlenül, a soproniak a harmadik, a pécsiek a negyedik, míg a debreceniek a nyolcadik helyen zártak a kilenccsapatos tornán.

A csapatok legközelebb január 12-15-én találkoznak Debrecenben.

U14-es fiú EYBL-torna, Pécs
1. KK Feniksz 2010 8 pont, 2. LPS Bihorul Oradea 7, 3. Soproni Sportiskola 6, 4. Rátgéber Akadémia 6, 5. USK Pelhřimov 6, 6. KK Buducsnoszt 6, 7. CS U-BT Cluj-Napoca 6, 8. Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI 5, 9. KK Flash 4

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS