Fábián Bettina barcelonai ezüstjével megnyerte az összetett Európa Kupát

Fábián Bettina nyerte a nyíltvízi úszók Európa Kupa-sorozatának összetettjét, miután a szombati, barcelonai szezonzáró viadalon második helyen ért célba.

Fábián Bettina
Fábián Bettina

A19 éves magyar versenyző mostani eredményének köszönhetően megelőzte az összetettben eddig éllovas, 50 ponttal előtte álló olasz Arianna Bridit

A szezonzáró viadalon Fábián Bettina végig az élbolyban haladt, s bár a mezőnyön kívül induló ausztrál Moesha Johnson csapott rá elsőként a célban lévő panelre, a hivatalos kupahelyezésekre hajtók közül csak a német Lea Boy volt picit gyorsabb a magyar indulónál. Mivel Bridi Fábiántól három másodperccel elmaradva csak negyedik lett, a magyar versenyző úgy nyerte meg az összetettet, hogy olasz riválishoz képest eggyel kevesebb versenyen indult.

A barcelonai viadal másik magyarja, Olasz Anna kilencedik lett.

„Ez volt a terv, hogy meglegyen az összetett, és hát győzni is szerettem volna, de ez most nem sikerült: az ausztrál messze volt, azt persze sajnálom, hogy a német most megelőzött, szimplán keresztbeúszva elém vágott, ennek a kivédését még gyakorolni kell” – tekintett vissza a történtekre Fábián Bettina.

„Egyértelmű volt, hogy figyelek Bridire, de igazából végig mögöttem volt, és így biztos lehettem az összetett győzelemben a végén, mert azt tudtam, hogy a hajrában garantáltan gyorsabb vagyok. Összességében nagyon jól éreztem magam a vízben, nem volt hatalmas tempó, de azért lassúnak sem mondanám. Élveztem az úszást, ami azért jó hír, mert nemrég négy napig betegeskedtem”.

Fábián jövő héten még a korfui junior Eb-n is vízbe ugrik.

LEN Nyíltvízi Európa-kupa – 6. állomás, Barcelona

Nők: 1. Lea Boy (német) 2:00:40.7, 2. Fábián Bettina 2:00:41.8… 9. Olasz Anna 2:01:48.1

Férfiak: 1. Marc-Antoine Olivier (francia) 1:52:52.8

Az összetett végeredménye

Nők: 1. Fábián Bettina 3400 pont, 2. Arianna Bridi 3300, 3. Lea Boy 3100

Férfiak: 1. Mario Sanzullo 3600, 3. Marcello Guidi 3100, 3. Marc-Antoine Olivier 1600

Forrás: MÚSZ

Fábián Bettina aranyérmes Velezben

Post Views: 1

JochaPress