Fejben dőlt el

Nagy Péter nyerte a két győzelemig tartó birkózóválogatót a szabadfogás 75 kilogrammos súlycsoportjában, így részt vehet a brazíliai junior világbajnokságon. Az ESMTK versenyzője mentálisan felkészültebb volt riválisánál.

Lakner Gábor A BVSC birkózócsarnokában rendezték meg a junior világbajnoki részvételért a válogatómeccseket a szabadfogás 75 kilós súlycsoportjában. Nagy Péter ESMTK) csapott össze az isztambuli korosztályos Európa-bajnokság kilencedik helyezettjével, az orosházi Szél Balázzsal.

A küzdelmekre azért volt szükség, mert a júniusi elnökségi ülésen azt szavazták meg: amennyiben Szél nem szerez érmet a kontinensbajnokságon, két győzelemig tartó válogatót írnak ki a vb-indulásért.

nagy-peter

Nagy Péter. •  •  Fotó: esmtkbirkozas.hu

Nagy Péternek két mérkőzés is elég volt a sikerhez: 8-1-re és 5-0-ra múlta felül Szél Balázst, így a pesterzsébeti birkózó készülhet az augusztus 15-én Brazíliában kezdődő világbajnokságra.

Tihanics Tibor szakágvezető szerint a két összecsapás fejben dőlt el:

„Nagy Péter összeszedte magát a válogatóra, míg Szél Balázs mentálisan nem tudott megfelelően felkészülni. Ez döntött, így Szél két vitathatatlan győzelemmel utazhat a vb-re.”

Az ESMTK birkózója az edzőtábort a hétvégén  versenyzéssel szakítja meg: Romániában lép szőnyegre, hétfőtől pedig Budapesten Tihanics irányításával készül a brazíliai vb-re.

„Az első héten alapoztunk Péterrel, a folytatásban pedig a technikát csiszoljuk. Edzőpartnerek érkeznek Svájcból, Lengyelországból és Finnországból. A külföldi birkózók ellen jobban kiderülnek hiányosságok, a világbajnokság rajtjáig még lesz időnk kijavítani a hibákat ”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS